Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382

Promocje
Drożdże gorzelnicze Coobra 8
Drożdże gorzelnicze Coobra 8
12,54 zł 8,99 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony JASNY 1,7kg
Ekstrakt słodowy niechmielony JASNY 1,7kg
29,98 zł 25,98 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Coobra Rum
Drożdże gorzelnicze Coobra Rum
9,75 zł 5,99 zł
szt.
Drożdże piwowarskie Muntons Beer yeast 6g
Drożdże piwowarskie Muntons Beer yeast 6g
5,49 zł 4,69 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec Huzar Turbo 20%
Drożdże gorzelnicze Alcotec Huzar Turbo 20%
10,96 zł 8,99 zł
szt.
Środek dezynfekujący Neodetersol Vetro 1kg
Środek dezynfekujący Neodetersol Vetro 1kg
24,69 zł 18,49 zł
szt.
Ekstrakt słodowy JASNY 0,5kg
Ekstrakt słodowy JASNY 0,5kg
15,49 zł 11,12 zł
szt.
Chlorella w proszku 500g
Chlorella w proszku 500g
62,49 zł 47,98 zł
szt.
Ekstrakt słodowy CIEMNY 0,5kg
Ekstrakt słodowy CIEMNY 0,5kg
16,96 zł 13,21 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Double Snake Whisky Turbo
Drożdże gorzelnicze Double Snake Whisky Turbo
7,57 zł 3,99 zł
szt.
Suszarka pojedyncza GOCCIOLINO
Suszarka pojedyncza GOCCIOLINO
8,29 zł 6,39 zł
szt.
Producenci
Bestsellery
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Reymonta 4

66-300 Międzyrzecz

tel: 660-261-382

On The Rocks - Blueberry 1,7kg

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 84,49 zł 84.49
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Ritchies
Kod produktu: OTR1242

Opis

On the Rock Blueberry Flavour. Cydr z delikatną nutą słodkawych jagód, które rozbudzą wasze kubki smakowe – energetyczny i orzeźwiający. Zestaw do wyrobu 23 litrów cydru ok. 5.9% obj. Wystarczy dodać cukier i wodę.

Waga netto: 1,7kg

 

Instrukcja:

Przed rozpoczęciem czynności należy dokładnie zapoznać się z instrukcją wyrobu cydru. Wyczyścić wszystkie akcesoria za pomocą środka czyszczącego lub sterylizatora i dokładnie opłukać. Do pojemnika fermentacyjnego wsypać 1,3 kg cukru. Zaleca się stosowanie cukru browarniczego. Otworzyć puszkę i wlać zawartość do fermentatora. Puszkę przepłukać i dodać ok. 3 litry gotującej wody. Resztę uzupełnić zimną wodą do łącznej objętości 23 litrów. Drożdże do cydru rozsypać po powierzchni brzeczki, dobrze wymieszać, zamknąć wieko pojemnika i pozostawić do fermentacji w temp. 18°-24°C. Okres fermentacji wynosi 5-7 dni. Gdy wskazanie cukromierza utrzyma się na poziomie poniżej 1000, oznacza to, że proces fermentacji się zakończył. Po zakończeniu fermentacji cydr należy przelać do drugiego pojemnika (najlepiej z kranem), starając się nie naruszyć znajdującego się na dnie osadu. Dodać polepszacz smaku Add-back i dokładnie wymieszać. Następnie postępować według jednej z poniższych opcji.

 

Beczkowanie:

Dodać 85g cukru i wymieszać aż do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Całość przelać do beczki. Beczkę szczelnie zamknąć i pozostawić do leżakowania.

 

Butelkowanie:

Dodać 140g cukru wymieszać aż do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Przelać do butelek (dotyczy piwa lub lemoniady). Butelki szczelnie zamknąć i pozostawić do leżakowania.

 

Cydr znajdujący się w beczce lub w butelkach poddaje się tzw. kondycjonowaniu, które powinno odbywać się w temperaturze 21ºC i trwać ok. 5 dni. Beczkę lub butelki przenieść następnie w chłodniejsze miejsce do wyklarowania. Po wyklarowaniu cydr jest gotowy do spożycia. Cydr podawać schłodzony z lodem. Na zdrowie!

 

Składniki:

Koncentrat soku jabłkowego, syrop glukozowy, koncentrat soku z białych winogron, aromat, pożywka dla drożdży, drożdże suszone, substancja słodząca (acesulfam K), substancje konserwujące (siarczyny). Informacje o alergenach – patrz składniki oznaczone tłustą czcionką.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl