Drożdże gorzelnicze Coobra 6 Magnum 3szt
Opis
Drożdże gorzelnicze Coobra 6 to mieszanka silnych i szybkich szczepów drożdży. Przerobią 6kg cukru w 2 dni - zacier 14%. Drożdże typu Coobra dają bardzo czysty i łagodny w smaku alkohol.
Instrukcja:
- rozpuść 6 kg cukru w 21 litrach ciepłej wody.
- po ostudzeniu do około 30°C dodaj zawartość torebki i mieszaj 1 minutę.
- zalecamy aby fermentacja przebiegała w temperaturze 20 - 30°C. Przekraczając temperaturę 35°C zastopujemy pracę drożdży.
- czas fermentacji: 2 dni (z 6kg cukru)
- wydajność: ok. 14% alkoholu (z 6kg cukru)
Zawartość:
- drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy
- waga: 90g netto
- ilość: 3szt.
Uwaga: Ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze...