Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

Promocje
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny NAWIERCONY
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny NAWIERCONY
21,97 zł 17,97 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Rum 40ml
Biowin esencja smakowa Rum 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Kawa 40ml
Biowin esencja smakowa Kawa 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Wiśniówka 40ml
Biowin esencja smakowa Wiśniówka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Żurawina 40ml
Biowin esencja smakowa Żurawina 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Whisky 40ml
Biowin esencja smakowa Whisky 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Gorzka Staropolska 40ml
Biowin esencja smakowa Gorzka Staropolska 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Limonka Egzotyczna 40ml
Biowin esencja smakowa Limonka Egzotyczna 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Drożdże Prestige Turbo Extreme 23%

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 24,89 zł 24.89
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Gert Strand AB
Kod produktu: 22694

Opis

Najmocniejsze drożdże gorzelnicze dostępne na rynku. Pozwalają osiągnąć alkohol o mocy 23% przy fermentacji czystej glukozy. Opakowanie zawiera 257 g drożdży, które wystarczą na przygotowanie aż 25 l zacieru.

 

Instrukcja:

1. Wlej do pojemnika fermentacyjnego ciepłej i zimnej wody tak aby otrzymać dokładnie 18 litrów wody o temperaturze 40C.
2. Dodaj 10,4 kg glukozy (albo 9 kg sacharozy)
3. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenie cukru i otrzymania klarownego roztworu.
4. Dodać opakowanie Turbo Extreme 23% do roztworu.

- Opcjonalnie: Dla wyjątkowej czystości fermentacji dodaj 1 saszetkę Liquid Activated Carbon

5. Dobrze wymieszaj i przykryj pojemnik pokrywką. 

6. WAŻNE!!  Po 3 godzinach zamieszaj ponownie likwidując pianę.

7. Fermentacja w temp. 18C-24C do zakończenia procesu, zazwyczaj jest to 7-9 dni.

 

UWAGA: W temperaturze powyżej 24C fermentacja kończy się zbyt szybko.

 

Drożdże dla naprawdę wymagających. Polecamy!

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl