Drożdże Prestige Turbo Extreme 23%
Opis
Najmocniejsze drożdże gorzelnicze dostępne na rynku. Pozwalają osiągnąć alkohol o mocy 23% przy fermentacji czystej glukozy. Opakowanie zawiera 257 g drożdży, które wystarczą na przygotowanie aż 25 l zacieru.
Instrukcja:
1. Wlej do pojemnika fermentacyjnego ciepłej i zimnej wody tak aby otrzymać dokładnie 18 litrów wody o temperaturze 40C.
2. Dodaj 10,4 kg glukozy (albo 9 kg sacharozy)
3. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenie cukru i otrzymania klarownego roztworu.
4. Dodać opakowanie Turbo Extreme 23% do roztworu.
- Opcjonalnie: Dla wyjątkowej czystości fermentacji dodaj 1 saszetkę Liquid Activated Carbon
5. Dobrze wymieszaj i przykryj pojemnik pokrywką.
6. WAŻNE!! Po 3 godzinach zamieszaj ponownie likwidując pianę.
7. Fermentacja w temp. 18C-24C do zakończenia procesu, zazwyczaj jest to 7-9 dni.
UWAGA: W temperaturze powyżej 24C fermentacja kończy się zbyt szybko.
Drożdże dla naprawdę wymagających. Polecamy!