Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

Promocje
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny NAWIERCONY
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny NAWIERCONY
21,97 zł 17,97 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Rum 40ml
Biowin esencja smakowa Rum 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Kawa 40ml
Biowin esencja smakowa Kawa 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Wiśniówka 40ml
Biowin esencja smakowa Wiśniówka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Żurawina 40ml
Biowin esencja smakowa Żurawina 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Whisky 40ml
Biowin esencja smakowa Whisky 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Gorzka Staropolska 40ml
Biowin esencja smakowa Gorzka Staropolska 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Limonka Egzotyczna 40ml
Biowin esencja smakowa Limonka Egzotyczna 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Drożdże gorzelnicze Alcotec CCCP Turbo 20%

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 12,98 zł 12.98
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Hambleton Bard
Kod produktu: 31240

Opis

Turbo drożdże CCCP zawierają specjlnie opracowaną formułę przygotowaną z myślą o rosyjskim rynku. Docelowo możesz uzyskać nawet 20% alkoholu w nastawie.

 

Otrzymujesz:

14% allkoholu w 36 godzin lub 20% alkoholu w 4 do 5 dni

Ilość: 1szt.

Aby uzyskać 14% alkoholu:

Wlej 15 litrów wody do fermentora (35°C).
Dodaj 6 kg cukru lub 6,6 kg glukozy do wody i dokładnie wymieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Dodaj wody, tak aby nastaw miał 25 litrów. Jego temperatura powinna wynosić około 30°C.
Dodaj zawartość saszetki i wymieszaj.
Pozostaw do fermentacji w temperaturze 18–25°C Nie zamykaj mocno fermentora pokrywką i nie używaj rurki fermentacyjnej. Proces fermentacji zakończy się po 36 godzinach.

Aby uzyskać 20% alkoholu:

Wlej 15 litrów wody do fermentora (35°C).
Dodaj 8 kg cukru lub 8,8 kg glukozy do wody i dokładnie wymieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Dodaj wody, tak aby nastaw miał 25 litrów. Jego temperatura powinna wynosić około 30°C.
Dodaj zawartość saszetki i wymieszaj.
Pozostaw do fermentacji w temperaturze 20–25°C Nie zamykaj mocno fermentora pokrywką i nie używaj rurki
fermentacyjnej. Proces fermentacji zakończy się po 4-5 dniach.

Bardzo popularne w Rosji, teraz dostępne specjalnie dla Ciebie...

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl