Drożdże gorzelnicze Double Snake Fruit Turbo
Opis
Mocne i szybkie drożdże DoubleSnake Fruit Turbo. Idealnie nadają się do fermentacji nastawów owocowych wykonywanych na wszelkiej maści owocach. Zawierają glukoamylazę, enzym który rozkłada dekstryny na cukry proste, co znacznie przyspiesza proces fermentacji. W składzie posiadają wszystkie niezbędne składniki odżywcze , dzięki którym fermentacja przebiega bardzo efektywnie.
Instrukcja:
Po zrobieniu zacieru, czekamy aż wystygnie do temperatury ok. 30°C. Teraz dodaj drożdże i odstaw do fermentacji na 4-6 dni. Fermentować w temperaturze pokojowej, najlepiej 22-28°C. Nie przekraczaj temperatury 35°C.
Uwaga: Z uwagi na gwałtowne pienienie się nastawu, nie zaleca się stosowania rurki fermentacyjnej.
Składniki: drożdże, pożywki, witaminy i minerały.
Ilość: 1szt.