






Czerwona Dynia
ul. Sikorskiego 23
66-200 Świebodzin
tel: 660-261-382
Drożdże gorzelnicze T48 klasa Coobra
Opis
Drożdże gorzelnicze T48 to kolejny zamiennik słynnych drożdży spod znaku Coobra. Znajdują się w nim specjalnie wyselekcjonowane szybkie szczepy.
- przefermentują 6kg cukru w 2 dni, uzyskamy zacier ok. 14%
- przefermentują 8kg cukru w 5 dni, uzyskamy zacier ok. 20%
Instrukcja:
- rozpuścić 6-8 kg (w zależności od tego, jak mocny zacier chcemy uzyskać) cukru w 21L ciepłej wody.
- po ostudzeniu do około 25°C dodajemy zawartość torebki i solidnie mieszamy 1 minutę.
- temperatura pracy: zalecane jest, aby fermentacja przebiegała w temperaturze 20 - 30°C, przy czym najkorzystniejsza jest temperatura 25°C. Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zastopowanie pracy drożdży.
- czas fermentacji: 2-5 dni.
- wydajność: ok. 14-20% alkoholu (z 6-8kg cukru)
Zawartość: drożdże, pożywka, witaminy, mikroelementy
Waga: 140g netto