Drożdże gorzelnicze Prestige Turbo Pure 48 18%
Opis
Drożdże gorzelnicze PRESTIGE Turbo Pure 48 Hours to wysoko tolerancyjne temperaturowo drożdże turbo, nadające się do różnego rodzaju aparatury. Od prostych aparatów do tych najbardziej zaawansowanych. Mogą być używane do fermentacji do 14% w ciągu kilku dni lub 18% w ciągu tygodnia. Osiągalny jest poziom 20% przy zastosowaniu glukozy i utrzymywaniu temperatury w przedziale 20-25 st. C w procesie całej fermentacji. Drożdże nie są polecane do nastawów owocowych.
Prawdziwa klasyka drożdży PRESTIGE!
Instrukcja:
1. Rozpuść 6-8 kg cukru w 8 litrach ciepłej wody. Upewnij się, że cukier całkowicie się rozpuści przed kontynuowaniem.
2. Dopełnij pojemnik zimną wodą.
3. Upewnij się, że temperatura cieczy jest poniżej 40°C a następnie dodaj saszetkę drożdży. Kontynuuj mieszanie, dopóki cząstki drożdży przestaną być widoczne.
4. Pozostaw do fermentacji w temperaturze 20-30°C na 2-7 dni.
Zawartość: Drożdże aktywne, pożywka, mikroelementy, witaminy.
Waga: 135g
UWAGA: Ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze.