Enzym Pilsener pod suchy ekstrakt słodowy
Opis
Enzym Pilsener - gwarancja uzyskanie prawidłowego zacieru
Suchy ekstrakt słodowy to coś, co zagwarantuje piwu wyrazisty, oryginalny smak oraz niepowtarzalny aromat. Aby jednak tak się stało, niezwykle ważna jest pełna fermentacja, do której skutecznie doprowadzi enzym Pilsener, przeznaczony specjalnie do wykorzystania przy suchych ekstraktach słodowych. Enzymy zostały stworzone po to, by poprzez rozłożenie zawartej w surowcach skrobi, uzyskać właściwy zacier zbożowy lub ziemniaczany. Także Pilsener doskonale spełnia to zadanie, a szczególnie polecamy go do produkcji złotego trunku z Brew-Kitów serii Bards firmy Hambleton Bard. To produkt najwyższej jakości, który zadowoli amatorów warzenia piwa, jak i profesjonalistów, dając im trunek własnej roboty, którym zachwyci krewnych i znajomych.