Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Suszarka z ociekaczem FIX 80 butelek
Suszarka z ociekaczem FIX 80 butelek
51,98 zł 48,49 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Pina Colada 40ml
Biowin esencja smakowa Pina Colada 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony PALE ALE 1,7kg 3szt
Ekstrakt słodowy niechmielony PALE ALE 1,7kg 3szt
98,67 zł 86,09 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Double Snake C48 Turbo 10szt
Drożdże gorzelnicze Double Snake C48 Turbo 10szt
114,25 zł 99,95 zł
kpl.
Korek aglomerowany do wina 23 x 38 komplet 100szt
Korek aglomerowany do wina 23 x 38 komplet 100szt
25,98 zł 23,99 zł
kpl.
Biowin esencja smakowa Tradycyjna Przepalanka 40ml
Biowin esencja smakowa Tradycyjna Przepalanka 40ml
4,69 zł 4,39 zł
szt.
Sitko do filtracji płukania zlewania o średnicy 250mm
Sitko do filtracji płukania zlewania o średnicy 250mm
14,98 zł 13,53 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Coobra BASIC 48
Drożdże gorzelnicze Coobra BASIC 48
6,19 zł 5,76 zł
szt.
Better Brew Yorkshire Bitter 23L
Better Brew Yorkshire Bitter 23L
66,39 zł 58,98 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Środek klarujący do win białych i różowych oraz soków Klarowin 100g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 4,41 zł 4.41
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Browin
Kod produktu: 401601

Opis

Klarowin skuteczny środek w postaci proszku do klarowania win i soków. Po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne. Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje, głównie białka, powodując ich osadzanie na dnie naczynia. Stosowany głównie do win białych i różowych, w przypadku wysoko garbnikowych należy przeprowadzić wstępne próby czy nie odbarwi płynu. Opakowanie 100 g Klarowinu wystarcza na sklarowanie 100 L płynu.

 
Użytkowanie: 

Odpowiednią porcję klarowinu wsypać należy do 100 ml wody i dobrze wymieszać. Tak sporządzoną mieszaninę pozostawić na dobę sporadycznie mieszając. Po tym czasie roztwór wlewamy do klarowanego płynu. Efekt widoczny powinien być po ok. tygodniu w formie opadającego na dno osadu.
 
Zbyt duży dodatek substancji klarujących powoduje tak zwane przeklarowanie, stwarzające niebezpieczeństwo powstawania w winie następnych zmętnień. W związku z tym bezpieczniej jest wykonać wstępne próby na mniejszej ilości płynu.
 
UWAGA:

Środki należy stosować tylko wówczas, jeśli jest się stu procentowo pewnym, że fermentacja dobiegła końca. W przeciwnym razie powstający w trakcie fermentacji dwutlenek węgla będzie uniemożliwiał opadanie cząsteczek zaadsorbowanych przez środki klarujące. 


Charakterystyka produktu: 

W skład klarowinu wchodzi bentonit sodowo-potasowy. Środek nie wchodzi w reakcję z winem. 

Ilość: 1szt

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl