UK Brew - Bitter 23L

UK Brew - Best Bitter
  • promocja
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 39,99 zł

Cena regularna: 59,89 zł

39.99
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Hambleton Bard
Kod produktu: 24105
Pin It

Opis

UK BREW - Bitter to piwo w stylu brytyjskiego "Bittera". Kolor jasno-bursztynowy, mocno chmielone. Najbardziej popularne piwo w angielskich pubach. Tym piwem, oczywiście dobrze zrobionym jesteś w stanie zaskoczyć bardzo pozytywnie każdego Brytyjczyka. Rewelacyjna piana.... Z zestawu uzyskujemy 23 litry piwa. Do fermentacji zalecamy ekstrakt słodowy, który daje najlepszy efekt lub glukozę ( dextrozę ).

 

 

INSTRUKCJA:

 

  1. Wyczyść i wysterylizuj cały sprzęt przy pomocy Glasrens, Neodetersol lub innych środków sterylizujących.
  2. Usuń saszetkę z drożdżami spod spodu i wsadź worek do ciepłej wody na 15 minut.
  3. Rozpuść 1kg cukru (najmniej zalecane), glukozy lub 1,7kg ekstraktu słodowego (najlepszy efekt). Dodaj do fermentora.
  4. Przelać ekstrakt słodowy  do fermentora, przepłukać gorącą wodą torebkę i zawartość dodać do fermentora.
  5. Uzupełnij fermentor do 23L wodą tak, aby całość miała temperaturę 20-25°C. Zamieszaj dobrze, dodaj drożdże.
  6. Zamocuj rurkę fermentacyjną do fermentora i zostaw na ok. 10 dni w temperaturze 20-25°C. Ustaw fermentor bezpiecznie, aby nie wyciekła zawartość.
  7. Po 10 dniach sprawdź odczyt hydrometru lub cukromierza. Jeśli hydrometr jest na pozycji 1009 lub mniej przystąp do butelkowania / beczkowania. Jeśli jest powyżej 1009 – poczekaj kilka dni. W przypadku cukromierza najlepiej jak wartość będzie wskazywał 1°BLG, jeżeli jest więcej – zaczekaj kilka dni.

 

 

 

INSTRUKCJA BECZKOWANIA:

 

  1. Przelej piwo do sterylnej beczki.
  2. Dodaj 85g cukru.
  3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.
  4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania.

 

 

 

INSTRUKCJA BUTELKOWANIA:

 

  1. Użyj tylko czystych i wysterylizowanych butelek, odpowiednich do piwa (kapslowane lub zakręcane typu PET).
  2. Dodaj 4-5g cukru na butelkę 500ml i zamknij. Wstrząśnij, aby ułatwić rozpuszczenie.
  3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.
  4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania.

 

 

 

SKŁADNIKI:

 

Ekstrakt słodu i jęczmienia, inwertowany cukier, ekstrakt chmielowy, suszone drożdże piwowarskie.

 

 

 

ALERGENY:

 

Zboża zawierające gluten.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 660-261-382
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl