Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

Promocje
Aparat filtracyjny MK4 do wina piwa soków
Aparat filtracyjny MK4 do wina piwa soków
73,87 zł 62,98 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Żurawina 40ml
Biowin esencja smakowa Żurawina 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Whisky 40ml
Biowin esencja smakowa Whisky 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Gorzka Staropolska 40ml
Biowin esencja smakowa Gorzka Staropolska 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Czekolada 40ml
Biowin esencja smakowa Czekolada 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Stary Dąb 40ml
Biowin esencja smakowa Stary Dąb 40ml
9,32 zł 8,74 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Wiśniówka 40ml
Biowin esencja smakowa Wiśniówka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Kawa 40ml
Biowin esencja smakowa Kawa 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

UK Brew - Real Ale 23L

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 51,89 zł 51.89
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Hambleton Bard
Kod produktu: 24110

Opis

UK BREW - Real Ale to klasyczne jęczmienne piwo. Lekka goryczka , trwała piana oraz ten charakterystyczny delikatny smak z owocową nutą a jednocześnie wyczuwalną lekką goryczką. Z zestawu uzyskujemy 23 litry piwa. Do fermentacji zalecamy ekstrakt słodowy, który daje najlepszy efekt lub glukozę ( dextrozę ).

 

INSTRUKCJA:

  1. Wyczyść i wysterylizuj cały sprzęt przy pomocy Glasrens, Neodetersol lub innych środków sterylizujących.
  2. Usuń saszetkę z drożdżami spod spodu i wsadź worek do ciepłej wody na 15 minut.
  3. Rozpuść 1kg cukru (najmniej zalecane), glukozy lub 1,7kg ekstraktu słodowego (najlepszy efekt). Dodaj do fermentora.
  4. Przelać ekstrakt słodowy  do fermentora, przepłukać gorącą wodą torebkę i zawartość dodać do fermentora.
  5. Uzupełnij fermentor do 23L wodą tak, aby całość miała temperaturę 20-25°C. Zamieszaj dobrze, dodaj drożdże.
  6. Zamocuj rurkę fermentacyjną do fermentora i zostaw na ok. 10 dni w temperaturze 20-25°C. Ustaw fermentor bezpiecznie, aby nie wyciekła zawartość.
  7. Po 10 dniach sprawdź odczyt hydrometru lub cukromierza. Jeśli hydrometr jest na pozycji 1009 lub mniej przystąp do butelkowania / beczkowania. Jeśli jest powyżej 1009 – poczekaj kilka dni. W przypadku cukromierza najlepiej jak wartość będzie wskazywał 1°BLG, jeżeli jest więcej – zaczekaj kilka dni.

 

INSTRUKCJA BECZKOWANIA:

  1. Przelej piwo do sterylnej beczki.
  2. Dodaj 85g cukru.
  3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.
  4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania.

 

INSTRUKCJA BUTELKOWANIA:

  1. Użyj tylko czystych i wysterylizowanych butelek, odpowiednich do piwa (kapslowane lub zakręcane typu PET).
  2. Dodaj 4-5g cukru na butelkę 500ml i zamknij. Wstrząśnij, aby ułatwić rozpuszczenie.
  3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.
  4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania.

 

SKŁADNIKI:

Ekstrakt słodu i jęczmienia, inwertowany cukier, ekstrakt chmielowy, suszone drożdże piwowarskie.

 

ALERGENY:

Zboża zawierające gluten.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl