Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382

Promocje
Drożdże gorzelnicze Coobra 8
Drożdże gorzelnicze Coobra 8
12,54 zł 8,99 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony JASNY 1,7kg
Ekstrakt słodowy niechmielony JASNY 1,7kg
29,98 zł 25,98 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec Huzar Turbo 20%
Drożdże gorzelnicze Alcotec Huzar Turbo 20%
10,96 zł 8,99 zł
szt.
Środek dezynfekujący Neodetersol Vetro 1kg
Środek dezynfekujący Neodetersol Vetro 1kg
24,69 zł 18,49 zł
szt.
Ekstrakt słodowy JASNY 0,5kg
Ekstrakt słodowy JASNY 0,5kg
15,49 zł 11,12 zł
szt.
Chlorella w proszku 500g
Chlorella w proszku 500g
62,49 zł 47,98 zł
szt.
Ekstrakt słodowy CIEMNY 0,5kg
Ekstrakt słodowy CIEMNY 0,5kg
16,96 zł 13,21 zł
szt.
Suszarka pojedyncza GOCCIOLINO
Suszarka pojedyncza GOCCIOLINO
8,29 zł 6,39 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony CIEMNY 1,7kg
Ekstrakt słodowy niechmielony CIEMNY 1,7kg
31,32 zł 27,69 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony PALE ALE 1,7kg
Ekstrakt słodowy niechmielony PALE ALE 1,7kg
31,32 zł 27,69 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Reymonta 4

66-300 Międzyrzecz

tel: 660-261-382

UK Brew - European Lager 23L

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 44,77 zł 44.77
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Hambleton Bard
Kod produktu: 24107

Opis

Wyraźne nuty chmielowe, puszysta piana i dobre nagazowanie to po prostu Lager. Do fermentacji zdecydowanie zlecamy zastosowanie malt extract light 1,7kg w syropie lub glukozę (dextrozę).

 

 

INSTRUKCJA:

 

  1. Wyczyść i wysterylizuj cały sprzęt przy pomocy Glasrens, Neodetersol lub innych środków sterylizujących.
  2. Usuń saszetkę z drożdżami spod spodu i wsadź worek do ciepłej wody na 15 minut.
  3. Rozpuść 1kg cukru (najmniej zalecane), glukozy lub 1,7kg ekstraktu słodowego (najlepszy efekt). Dodaj do fermentora.
  4. Przelać ekstrakt słodowy  do fermentora, przepłukać gorącą wodą torebkę i zawartość dodać do fermentora.
  5. Uzupełnij fermentor do 23L wodą tak, aby całość miała temperaturę 20-25°C. Zamieszaj dobrze, dodaj drożdże.
  6. Zamocuj rurkę fermentacyjną do fermentora i zostaw na ok. 10 dni w temperaturze 20-25°C. Ustaw fermentor bezpiecznie, aby nie wyciekła zawartość.
  7. Po 10 dniach sprawdź odczyt hydrometru lub cukromierza. Jeśli hydrometr jest na pozycji 1009 lub mniej przystąp do butelkowania / beczkowania. Jeśli jest powyżej 1009 – poczekaj kilka dni. W przypadku cukromierza najlepiej jak wartość będzie wskazywał 1°BLG, jeżeli jest więcej – zaczekaj kilka dni.

 

 

 

INSTRUKCJA BECZKOWANIA:

 

  1. Przelej piwo do sterylnej beczki.
  2. Dodaj 85g cukru.
  3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.
  4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania.

 

 

 

INSTRUKCJA BUTELKOWANIA:

 

  1. Użyj tylko czystych i wysterylizowanych butelek, odpowiednich do piwa (kapslowane lub zakręcane typu PET).
  2. Dodaj 4-5g cukru na butelkę 500ml i zamknij. Wstrząśnij, aby ułatwić rozpuszczenie.
  3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.
  4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania.

 

 

 

SKŁADNIKI:

 

Ekstrakt słodu i jęczmienia, inwertowany cukier, ekstrakt chmielowy, suszone drożdże piwowarskie.

 

 

 

ALERGENY:

 

Zboża zawierające gluten.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl