Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

Promocje
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny NAWIERCONY
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny NAWIERCONY
21,97 zł 17,97 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony PALE ALE 1,7kg
Ekstrakt słodowy niechmielony PALE ALE 1,7kg
32,89 zł 28,98 zł
szt.
Coopers - Golden Crown Lager 1,7kg NOWOŚĆ!
Coopers - Golden Crown Lager 1,7kg NOWOŚĆ!
79,99 zł 71,89 zł
szt.
Suszarka z ociekaczem FIX 50 butelek
Suszarka z ociekaczem FIX 50 butelek
43,98 zł 34,49 zł
szt.
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny ze skalą
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny ze skalą
17,97 zł 14,97 zł
szt.
Suszarka z ociekaczem FIX 80 butelek
Suszarka z ociekaczem FIX 80 butelek
51,98 zł 44,49 zł
szt.
Korek aglomerowany do wina 23 x 38 komplet 100szt
Korek aglomerowany do wina 23 x 38 komplet 100szt
25,98 zł 23,99 zł
kpl.
Chmiel Topaz AU 100g AUSTRALIA
Chmiel Topaz AU 100g AUSTRALIA
13,49 zł 10,99 zł
szt.
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle US-05 11,5g
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle US-05 11,5g
10,99 zł 9,29 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

UK Brew - Pale Ale 23L

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 49,89 zł 49.89
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Hambleton Bard
Kod produktu: 24103

Opis

Piwo jasne pełne, doskonale zbilansowana goryczka, pełne w smaku, wyraźny aromat cytrusowy,  stabilna piana. Do fermentacji zdecydowanie zlecamy zastosowanie malt extract light 1,7kg lub malt extract pale ale 1,7kg w syropie lub glukozę (dextrozę).

 

 

INSTRUKCJA:

 

  1. Wyczyść i wysterylizuj cały sprzęt przy pomocy Glasrens, Neodetersol lub innych środków sterylizujących.
  2. Usuń saszetkę z drożdżami spod spodu i wsadź worek do ciepłej wody na 15 minut.
  3. Rozpuść 1kg cukru (najmniej zalecane), glukozy lub 1,7kg ekstraktu słodowego (najlepszy efekt). Dodaj do fermentora.
  4. Przelać ekstrakt słodowy  do fermentora, przepłukać gorącą wodą torebkę i zawartość dodać do fermentora.
  5. Uzupełnij fermentor do 23L wodą tak, aby całość miała temperaturę 20-25°C. Zamieszaj dobrze, dodaj drożdże.
  6. Zamocuj rurkę fermentacyjną do fermentora i zostaw na ok. 10 dni w temperaturze 20-25°C. Ustaw fermentor bezpiecznie, aby nie wyciekła zawartość.
  7. Po 10 dniach sprawdź odczyt hydrometru lub cukromierza. Jeśli hydrometr jest na pozycji 1009 lub mniej przystąp do butelkowania / beczkowania. Jeśli jest powyżej 1009 – poczekaj kilka dni. W przypadku cukromierza najlepiej jak wartość będzie wskazywał 1°BLG, jeżeli jest więcej – zaczekaj kilka dni.

 

 

 

INSTRUKCJA BECZKOWANIA:

 

  1. Przelej piwo do sterylnej beczki.
  2. Dodaj 85g cukru.
  3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.
  4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania.

 

 

 

INSTRUKCJA BUTELKOWANIA:

 

  1. Użyj tylko czystych i wysterylizowanych butelek, odpowiednich do piwa (kapslowane lub zakręcane typu PET).
  2. Dodaj 4-5g cukru na butelkę 500ml i zamknij. Wstrząśnij, aby ułatwić rozpuszczenie.
  3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.
  4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania.

 

 

 

SKŁADNIKI:

 

Ekstrakt słodu i jęczmienia, inwertowany cukier, ekstrakt chmielowy, suszone drożdże piwowarskie.

 

 

 

ALERGENY:

 

Zboża zawierające gluten.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl