






Czerwona Dynia
ul. Sikorskiego 23
66-200 Świebodzin
tel: 660-261-382
Viking Słód Jęczmienny Monachijski JASNY 5kg ZEŚRUTOWANY
Opis
Słód monachijski jest produkowany w suszarni ze słodu zielonego, w podobnej technologii co słód pilzneński, jednak wymagający znacznie więcej wysiłku przy słodowaniu i suszeniu. Proces słodowania jest zmodyfikowany o wyższe wilgotności końcowe (nawet powyżej 48%), gdzie temperatury w bębnie dochodzą do 40°C. Suszenie słodu odbywa się w temp. 105°C. Daje to w efekcie tak cenione cechy tego słodu, jak głęboki, bursztynowy kolor i specyficzny aromat. Zakres barw dla tego słodu produkowanego w Słodowni Strzegom wynosi 12-24 °EBC. Nadaje się do produkcji piw typu Dark Lagers, Dark Beer, Stout, Dark Ale, Amber. Produkt profesjonalnie i na świeżo śrutowany.
Specyfikacja produktu pod linkiem:http://www.vikingmalt.pl/upload/specs/VM_SLOD_MONACHIJSKI.pdf