Erytrol naturalny słodzik 1kg
Opis
Erytrol nie powoduje próchnicy zębów. Zalecany osobom odchudzającym się, dbającym o figurę i diabetykom. Erytrytol, to naturalny niskokaloryczny cukier o delikatnym słodkim smaku. Zaliczany do alkoholu cukrowego. Są to tzw. substytuty cukru, które pozyskuje się z roślin lub skrobi. Do tej samej grupy zaliczany jest m. in. ksylitol. W naturze erytrytol występuje w niewielkich ilościach w warzywach, owocach, grzybach i w winie, piwie czy serze sojowym. Najczęściej pozyskiwany jest z naturalnego cukru roślinnego. Cukier miesza się z wodą, poddaje fermentacji, krystalizuje, a następnie dokładnie suszy. Gotowy produkt ma postać białych kryształków lub proszku, który z wyglądu przypomina cukier.
Erytrytol to w 100% naturalny substytut cukru bez kalorii.
Erytrol stosuje się jako zamiennik cukru. Doskonale nadaje się do gotowania, pieczenia oraz słodzenia. Redukuje kaloryczność potraw. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy. Zastępując w przepisach tradycyjny cukier erytrolem, należy pamiętać, że na każde 100g cukru przypada od 120g do 140g erytrolu. Nie zaleca się spożywać ilości większej niż 25g na dzień. Zbyt duże spożycie może spowodować efekt przeczyszczający.
Składniki:
Erytrol (E968)
Masa netto: 1000 g
Stosowanie:
Erytrol stosuje się jako zamiennik cukru. Doskonale nadaje się do gotowania, pieczenia oraz słodzenia. Redukuje kaloryczność potraw. Erytrol nie jest tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.
Rodzaj opakowania:
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.