Pirosiarczyn potasu do dezynfekcji i stabilizacji 1kg
Opis
Pirosiarczyn potasu jest środkiem powszechnie stosowanym w winiarstwie do stabilizacji moszczów i gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży. Stabilizuje barwę i klarowność wina. Może być również stosowany do odkażania naczyń, sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.
SABILIZACJA NASTAWU
dawkowanie:
1 g PIROSIARCZYNU POTASU na 3÷5 litrów nastawu. Nie przedawkować!
Sposób użycia:
odpowiednią porcję PIROSIARCZYNU POTASU rozpuścić w 50÷100 ml wody. Dodać do nastawu i wymieszać.
STABILIZAJCA WINA
dawkowanie:
1 g PIROSIARCZYNU POTASU na 10 litrów wina. Nie przedawkować!
Sposób użycia:
odpowiednią porcję PIROSIARCZYNU POTASU rozpuścić w 50÷100 ml wody. Dodać do wina i wymieszać.
ODKAŻANIE
Dawkowanie:
10 g PIROSIARCZYNU POTASU na 2 litry wody.
Sposób użycia:
Rozpuścić PIROSIARCZYN POTASU w wodzie. Używać do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: balonów, butelek, pojemników fermentacyjnych, pras, beczek, akcesoriów.
UWAGA! Przechowywać w chłodnym, suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu. Stosować w dobrze wentylowanym pomieszczeniu.
Skład: pirosiarczyn potasu (E224)
Produkt tylko dla enologii i piwowarstwa.
Opakowanie: 1 kg