Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Śliwka suszona bez pestek 1 kg
Śliwka suszona bez pestek 1 kg
21,49 zł 16,79 zł
Drożdże winiarskie Zamojscy UNIWERSALNE
Drożdże winiarskie Zamojscy UNIWERSALNE
1,35 zł 1,25 zł
szt.
Zestaw winiarski SKIPIORA - DUŻY
Zestaw winiarski SKIPIORA - DUŻY
124,99 zł 109,99 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
105,15 zł 98,99 zł
kpl.
Destylator i szybkowar 2w1 BREWA DS12-Standard
Destylator i szybkowar 2w1 BREWA DS12-Standard
949,00 zł 689,00 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 10szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 10szt
87,81 zł 81,29 zł
kpl.
Kapsle złote do butelek fi 26mm 100 szt.
Kapsle złote do butelek fi 26mm 100 szt.
4,99 zł 4,49 zł
szt.
Lejek spiralny do filtrowania wina nalewek soków...
Lejek spiralny do filtrowania wina nalewek soków...
27,95 zł 22,99 zł
szt.
Zestaw winiarski SKIPIORA - MAŁY
Zestaw winiarski SKIPIORA - MAŁY
114,99 zł 99,99 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Pirosiarczyn potasu do dezynfekcji i stabilizacji 1kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 28,32 zł 28.32
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: Browin
Kod produktu: 401812

Opis

Pirosiarczyn potasu jest środkiem powszechnie stosowanym w winiarstwie do stabilizacji moszczów i gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży. Stabilizuje barwę i klarowność wina. Może być również stosowany do odkażania naczyń, sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.

 

SABILIZACJA NASTAWU

dawkowanie:

1 g PIROSIARCZYNU POTASU na 3÷5 litrów nastawu. Nie przedawkować!

 

Sposób użycia: 

odpowiednią porcję PIROSIARCZYNU POTASU rozpuścić w 50÷100 ml wody. Dodać do nastawu i wymieszać.

 

STABILIZAJCA WINA

dawkowanie:

1 g PIROSIARCZYNU POTASU na 10 litrów wina. Nie przedawkować!

 

Sposób użycia: 

odpowiednią porcję PIROSIARCZYNU POTASU rozpuścić w 50÷100 ml wody. Dodać do wina i wymieszać.

 

ODKAŻANIE

Dawkowanie:

10 g PIROSIARCZYNU POTASU na 2 litry wody.

Sposób użycia: 

Rozpuścić PIROSIARCZYN POTASU w wodzie. Używać do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: balonów, butelek, pojemników fermentacyjnych, pras, beczek, akcesoriów.

 

UWAGA! Przechowywać w chłodnym, suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu. Stosować w dobrze wentylowanym pomieszczeniu.


Skład: pirosiarczyn potasu (E224)

Produkt tylko dla enologii i piwowarstwa.

Opakowanie: 1 kg

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl