Pirosiarczyn potasu do dezynfekcji i stabilizacji 100g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 8,02 zł 8.02
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4
Producent: Browin
Kod produktu: 401811
Pin It

Opis

Pirosiarczyn potasu jest środkiem powszechnie stosowanym w winiarstwie do stabilizacji moszczów i gotowych win. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży. Stabilizuje barwę i klarowność wina. Może być również stosowany do odkażania naczyń, sprzętu winiarskiego i piwowarskiego.

 

STABILIZACJA NASTAWU

dawkowanie:

1 g PIROSIARCZYNU POTASU na 3÷5 litrów nastawu. Nie przedawkować!

 

Sposób użycia: 

odpowiednią porcję PIROSIARCZYNU POTASU rozpuścić w 50÷100 ml wody. Dodać do nastawu i wymieszać.

 

STABILIZAJCA WINA

dawkowanie:

1 g PIROSIARCZYNU POTASU na 10 litrów wina. Nie przedawkować!

 

Sposób użycia: 

odpowiednią porcję PIROSIARCZYNU POTASU rozpuścić w 50÷100 ml wody. Dodać do wina i wymieszać.

 

ODKAŻANIE

Dawkowanie:

10 g PIROSIARCZYNU POTASU na 2 litry wody.

Sposób użycia: 

Rozpuścić PIROSIARCZYN POTASU w wodzie. Używać do mycia i dezynfekcji wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego: balonów, butelek, pojemników fermentacyjnych, pras, beczek, akcesoriów.

 

UWAGA! Przechowywać w chłodnym, suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu. Stosować w dobrze wentylowanym pomieszczeniu.


Skład: pirosiarczyn potasu (E224)

Produkt tylko dla enologii i piwowarstwa.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 660-261-382
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl