Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Śliwka suszona bez pestek 1 kg
Śliwka suszona bez pestek 1 kg
21,49 zł 16,79 zł
Drożdże winiarskie Zamojscy UNIWERSALNE
Drożdże winiarskie Zamojscy UNIWERSALNE
1,35 zł 1,25 zł
szt.
Zestaw winiarski SKIPIORA - DUŻY
Zestaw winiarski SKIPIORA - DUŻY
124,99 zł 109,99 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
105,15 zł 98,99 zł
kpl.
Destylator i szybkowar 2w1 BREWA DS12-Standard
Destylator i szybkowar 2w1 BREWA DS12-Standard
949,00 zł 689,00 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 10szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 10szt
87,81 zł 81,29 zł
kpl.
Kapsle złote do butelek fi 26mm 100 szt.
Kapsle złote do butelek fi 26mm 100 szt.
4,99 zł 4,49 zł
szt.
Lejek spiralny do filtrowania wina nalewek soków...
Lejek spiralny do filtrowania wina nalewek soków...
27,95 zł 22,99 zł
szt.
Zestaw winiarski SKIPIORA - MAŁY
Zestaw winiarski SKIPIORA - MAŁY
114,99 zł 99,99 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Drożdże do cydru Spiritferm French Cider 8g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 3,49 zł 3.49
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: Spiritferm
Kod produktu: SPI-R-028

Opis

Drożdże do cydru Spiritferm French Cider 8g na 25-30 litrów wina. To aromatyczne drożdże do fermentacji cydrów. Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae wyselekcjonowany we Francji, który charakteryzuje się:

 

  1. Doskonałą zdolnością fermentacji w różnych temperaturach, optymalna temperatura fermentacji 12-200C, zdolność do fermentacji powyżej 280C,
  2. Tolerancja alkoholu do 15%,
  3. Wysoką produkcją gliceryny i aromatów,
  4. Bardzo niskim pienieniem się podczas fermentacji,
  5. Niską produkcją kwasów,

 

Sposób użycia:


Drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 20-250C i pozostawić na 20 minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną już pracować możemy je dodać w całości do naszego nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu kilku godzin.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl