Drożdże do cydru Spiritferm French Cider 8g
Opis
Drożdże do cydru Spiritferm French Cider 8g na 25-30 litrów wina. To aromatyczne drożdże do fermentacji cydrów. Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae wyselekcjonowany we Francji, który charakteryzuje się:
- Doskonałą zdolnością fermentacji w różnych temperaturach, optymalna temperatura fermentacji 12-200C, zdolność do fermentacji powyżej 280C,
- Tolerancja alkoholu do 15%,
- Wysoką produkcją gliceryny i aromatów,
- Bardzo niskim pienieniem się podczas fermentacji,
- Niską produkcją kwasów,
Sposób użycia:
Drożdże należy rozmieszać w niewielkiej ilości ciepłej wody 20-250C i pozostawić na 20 minut. Po tym czasie, jak drożdże zaczną już pracować możemy je dodać w całości do naszego nastawu. Drożdże powinny zacząć fermentować „widocznie” w ciągu kilku godzin.