Halloween promocja

Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

Promocje
Biowin esencja smakowa Żurawina 40ml
Biowin esencja smakowa Żurawina 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Whisky 40ml
Biowin esencja smakowa Whisky 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Gorzka Staropolska 40ml
Biowin esencja smakowa Gorzka Staropolska 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Czekolada 40ml
Biowin esencja smakowa Czekolada 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Stary Dąb 40ml
Biowin esencja smakowa Stary Dąb 40ml
9,32 zł 8,74 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Wiśniówka 40ml
Biowin esencja smakowa Wiśniówka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Kawa 40ml
Biowin esencja smakowa Kawa 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Sok gruszkowy zagęszczony do cydru 3kg Profimator

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 83,99 zł 83.99
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Profimator
Kod produktu: 06489

Opis

Sok gruszkowy, zagęszczony do wyrobu cydru. Zestaw 3x1kg

Koncentrat gruszkowy Profimator został wyprodukowany z wyselekcjonowanych owoców przeznaczonych do wyrobu cydru. Powstał poprzez tłoczenie gruszek, a następnie zagęszczenie poprzez odparowanie wody. Ta naturalna metoda pozwala na zachowanie smaku, aromatu, a także witamin i innych cennych dla naszego zdrowia elementów.

Cydr powstaje w wyniku fermentacji soku z dojrzałych gruszek. Jego owocowy, delikatnie cierpki smak idealnie pasuje do dojrzałych serów, czy też dań z grilla. Oprócz tego świetnie orzeźwia, zatem sprawdzi się  podczas upalnych, letnich dni.

Pakowane są aseptycznie, a więc trwale w foliowe saszetki, a następnie w kartonowe boxy po 3 jednego rodzaju. Produkt nie wymaga przechowywania w lodówce - wystarczy temperatura pokojowa.

 

Jeden taki zestaw przyniesie Ci od 15 do 25 litrów cydru o zawartości alkoholu do 4,5%

 

RECEPTURA NA 3 KG:

W zbiorniku 25 litrów zmieszać 3 saszetki koncentratu gruszkowego i 600 g cukru. Dopełnić przegotowaną wodą do 25 litrów. Doprowadzić do temperatury 12-15 st. C. dodać drożdże np. Safcider. Fermentacja 8 dni w temperaturze 12-15 st. C. Wychłodzić przez 7 dni w temp. max. 4 st. C. Rozlać do butelek. Dodać 4 g cukru na butelkę cydru lub 8 g koncentratu gruszkowego (duża łyżka stołowa). Leżakować min. 2 tygodnie w temp. do 5 st. C.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl