Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Better Brew Yorkshire Bitter 23L
Better Brew Yorkshire Bitter 23L
66,39 zł 58,98 zł
szt.
Bulldog - Zeriously Weiss 1,75 kg + chmiel
Bulldog - Zeriously Weiss 1,75 kg + chmiel
74,39 zł 68,98 zł
szt.
Termometr Szpilkowy Elektroniczny -50°C +300°C
Termometr Szpilkowy Elektroniczny -50°C +300°C
15,98 zł 12,49 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony JASNY 1,2kg BREWA
Ekstrakt słodowy niechmielony JASNY 1,2kg BREWA
16,98 zł 15,89 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure
12,39 zł 10,89 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
120,07 zł 99,99 zł
kpl.
Węgiel aktywny PRESTIGE Activated Carbon 0,4-0,85mm
Węgiel aktywny PRESTIGE Activated Carbon 0,4-0,85mm
23,98 zł 21,49 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Żurawina 40ml
Biowin esencja smakowa Żurawina 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Termometr do pieczenia mięs 0°C do + 100°C
Termometr do pieczenia mięs 0°C do + 100°C
13,49 zł 9,59 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony PSZENICZNY 1,2kg BREWA
Ekstrakt słodowy niechmielony PSZENICZNY 1,2kg BREWA
17,98 zł 16,98 zł
szt.
Worek muślinowy 2L na chmiel słód płatki dębowe
Worek muślinowy 2L na chmiel słód płatki dębowe
2,99 zł 2,39 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Sok jabłkowy zagęszczony do cydru KLAROWNY 3kg Profimator

Dostępność: brak towaru
Cena: 41,99 zł 41.99
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Profimator
Kod produktu: 67656

Opis

Sok jabłkowy zagęszczony -  do wyrobu cydru. Zestaw 3x1kg

 

Koncentraty jabłkowe Profimator zostały wyprodukowane ze specjalnie wyselekcjonowanych owoców przeznaczonych do wyrobu cydru. Powstały poprzez wyciśnięcie jabłek, a następnie zagęszczenie poprzez odparowanie wody. Ta naturalna metoda pozwala na zachowanie smaku, aromatu, a także witamin i innych cennych dla naszego zdrowia elementów. Cydr powstaje w wyniku fermentacji soku z dojrzałych jabłek. Orzeźwiające właściwości trunku szybko zachęciły domowych winiarzy  i piwowarów do samodzielnej produkcji.

Pakowane są aseptycznie, a więc trwale w foliowe saszetki, a następnie w kartonowe boxy po 3 jednego rodzaju. Produkt nie wymaga przechowywania w lodówce - wystarczy temperatura pokojowa.

Jeden taki zestaw przyniesie Ci od 15 do 25 litrów cydru o zawartości alkoholu do  4,5%.

 

RECEPTURA NA 3 KG:

W zbiorniku 25 litrów zmieszać 3 saszetki koncentratu jabłkowego i 600 g cukru. Dopełnić przegotowaną wodą do 25 litrów. Doprowadzić do temperatury 12-15 st. C. dodać drożdże np. Safcider. Fermentacja 8 dni w temperaturze 12-15 st. C. Wychłodzić przez 7 dni w temp. max. 4 st. C. Rozlać do butelek. Dodać 4 g cukru na butelkę cydru lub 8 g koncentratu jabłkowego (duża łyżka stołowa). Leżakować min. 2 tygodnie w temp. do 5 st. C.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl