Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Drożdże gorzelnicze Double Snake C48 Turbo 10szt
Drożdże gorzelnicze Double Snake C48 Turbo 10szt
114,25 zł 99,95 zł
kpl.
Korek aglomerowany do wina 23 x 38 komplet 100szt
Korek aglomerowany do wina 23 x 38 komplet 100szt
25,98 zł 23,99 zł
kpl.
Biowin esencja smakowa Tradycyjna Przepalanka 40ml
Biowin esencja smakowa Tradycyjna Przepalanka 40ml
4,69 zł 4,39 zł
szt.
Sitko do filtracji płukania zlewania o średnicy 250mm
Sitko do filtracji płukania zlewania o średnicy 250mm
14,98 zł 13,53 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Coobra BASIC 48
Drożdże gorzelnicze Coobra BASIC 48
6,19 zł 5,76 zł
szt.
Better Brew Yorkshire Bitter 23L
Better Brew Yorkshire Bitter 23L
66,39 zł 58,98 zł
szt.
Bulldog - Zeriously Weiss 1,75 kg + chmiel
Bulldog - Zeriously Weiss 1,75 kg + chmiel
74,39 zł 68,98 zł
szt.
Termometr Szpilkowy Elektroniczny -50°C +300°C
Termometr Szpilkowy Elektroniczny -50°C +300°C
15,98 zł 12,49 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony JASNY 1,2kg BREWA
Ekstrakt słodowy niechmielony JASNY 1,2kg BREWA
16,98 zł 15,89 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure
12,39 zł 10,89 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
120,07 zł 99,99 zł
kpl.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Sok jabłkowy zagęszczony do cydru MĘTNY Profimator

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 51,99 zł 51.99
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Profimator
Kod produktu: 67663

Opis

Sok jabłkowy zagęszczony (słodki, naturalnie mętny) do wyrobu cydru. Zestaw 3x1kg

 

Koncentraty jabłkowe Profimator zostały wyprodukowane ze specjalnie wyselekcjonowanych owoców przeznaczonych do wyrobu cydru. Powstały poprzez wyciśnięcie jabłek, a następnie zagęszczenie poprzez odparowanie wody. Ta naturalna metoda pozwala na zachowanie smaku, aromatu, a także witamin i innych cennych dla naszego zdrowia elementów. Cydr powstaje w wyniku fermentacji soku z dojrzałych jabłek. Orzeźwiające właściwości trunku szybko zachęciły domowych winiarzy  i piwowarów do samodzielnej produkcji.

Pakowane są aseptycznie, a więc trwale w foliowe saszetki, a następnie w kartonowe boxy po 3 jednego rodzaju. Produkt nie wymaga przechowywania w lodówce - wystarczy temperatura pokojowa.

 

Jeden taki zestaw przyniesie Ci od 15 do 25 litrów cydru o zawartości alkoholu do 4,5%.

 

RECEPTURA NA 3 KG:

W zbiorniku 25 litrów zmieszać 3 saszetki koncentratu jabłkowego i 600 g cukru. Dopełnić przegotowaną wodą do 25 litrów. Doprowadzić do temperatury 12-15 st. C. dodać drożdże np. Safcider. Fermentacja 8 dni w temperaturze 12-15 st. C. Wychłodzić przez 7 dni w temp. max. 4 st. C. Rozlać do butelek. Dodać 4 g cukru na butelkę cydru lub 8 g koncentratu jabłkowego (duża łyżka stołowa). Leżakować min. 2 tygodnie w temp. do 5 st. C.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl