Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Czekolada 40ml
Biowin esencja smakowa Czekolada 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Stary Dąb 40ml
Biowin esencja smakowa Stary Dąb 40ml
9,32 zł 8,74 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Pina Colada 40ml
Biowin esencja smakowa Pina Colada 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Tradycyjna Przepalanka 40ml
Biowin esencja smakowa Tradycyjna Przepalanka 40ml
4,69 zł 4,39 zł
szt.
Środek dezynfekujący SANIPRO RINSE 250ml
Środek dezynfekujący SANIPRO RINSE 250ml
46,89 zł 35,98 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Coobra Mega Pack 100L
Drożdże gorzelnicze Coobra Mega Pack 100L
20,44 zł 18,99 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Limonka Egzotyczna 40ml
Biowin esencja smakowa Limonka Egzotyczna 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Drożdże gorzelnicze Browin TURBO Grappa

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 11,66 zł 11.66
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Browin
Kod produktu: 403170

Opis

Drożdże gorzelnicze TURBO Grappa to idealna mieszanka drożdży, pożywek i witamin do szybkiej fermentacji. Polecane do fermentacji wytłoków owocowych (jabłkowych, gronowych, porzeczkowych, gruszkowych i innych). Pozwalają uzyskać do 14-18% alkoholu w 7-10 dni. Uzyskasz uwydatniony aromat owocowy gotowego trunku.

 

Parametry:

Na 25L nastawu
Na 5 kg cukru
Alkohol: 14-18%

 

 

Sposób użycia:


Przygotować nastaw z wytłoków owocowych i wody w proporcji 1:1 lub 1:1,5, w zależności od rodzaju użytych owoców. Przed rozpoczęciem fermentacji zawartość saszetki wsypać do ok. 300 ml wody o temperaturze nie przekraczającej 30°C, dokładnie wymieszać i po 30 min. wlać do nastawu. Cukier w łącznej ilości 4-5 kg/25L dodawać porcjami: 1/2 w pierwszym dniu fermentacji, 1/4 po 3 dniach, resztę w 5 dniu procesu. Fermentować w temperaturze 20-29°C w ciągu 7-10 dni do ustania CO2, następnie zlać płyn znad osadu i poddać dalszej obróbce, starając się zachować nuty owocowe.

Składniki: drożdże, pożywka mineralna, witamina B1.

Masa netto: 120 g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl