Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure
12,39 zł 10,89 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
120,07 zł 99,99 zł
kpl.
Węgiel aktywny PRESTIGE Activated Carbon 0,4-0,85mm
Węgiel aktywny PRESTIGE Activated Carbon 0,4-0,85mm
23,98 zł 21,49 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Żurawina 40ml
Biowin esencja smakowa Żurawina 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Termometr do pieczenia mięs 0°C do + 100°C
Termometr do pieczenia mięs 0°C do + 100°C
13,49 zł 9,59 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony PSZENICZNY 1,2kg BREWA
Ekstrakt słodowy niechmielony PSZENICZNY 1,2kg BREWA
17,98 zł 16,98 zł
szt.
Worek muślinowy 2L na chmiel słód płatki dębowe
Worek muślinowy 2L na chmiel słód płatki dębowe
2,99 zł 2,39 zł
szt.
Master Pint -  Continental Lager 23L
Master Pint - Continental Lager 23L
51,89 zł 41,89 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony JASNY 1,7kg 6szt
Ekstrakt słodowy niechmielony JASNY 1,7kg 6szt
179,88 zł 163,99 zł
szt.
Multimierz cukromierz winomierz 3w1
Multimierz cukromierz winomierz 3w1
15,89 zł 11,85 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Drożdże gorzelnicze Spiritferm Turbo Fruit + pektolaza

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 5,49 zł 5.49
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Spiritferm
Kod produktu: SPI-R-001

Opis

Drożdże Spiritferm Turbo Fruit nadają się do zrobienia koniaku, brandy, calvadosu czy innych destylatów owocowych.  Są specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%). Przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych, ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji. Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację owoców. Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego.

Optymalna temperatura fermentacji 20-27 st. C, w temperaturze 25 st. C – czas fermentacji 4-6 dni. Należy pamiętać, aby temperatura nastawu nie przekroczyła 35 st.C. Aby otrzymać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Ilość cukru jaka należy zastosować to około 200-300g na 1litr moszczu (w zależności od rodzaju użytych owoców).

 

Instrukcja:

Drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu o temperaturze około 30 st.  C, następnie całość należy dokładnie wymieszać.

 

Skład: drożdże szczep Saccharomyces Bayanus, pożywka, witaminy i mikroelementy oraz enzymy.

Masa netto: 40g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl