Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 5szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 5szt
44,36 zł 41,07 zł
kpl.
Polepszacz do piwa Enhancer 1kg
Polepszacz do piwa Enhancer 1kg
18,79 zł 15,49 zł
szt.
Rodzynki Sułtańskie 1 kg
Rodzynki Sułtańskie 1 kg
11,85 zł 8,85 zł
Środek dezynfekujący CHEMIPRO OXI 1kg
Środek dezynfekujący CHEMIPRO OXI 1kg
56,49 zł 46,95 zł
szt.
Środek dezynfekujący SANIPRO RINSE 250ml
Środek dezynfekujący SANIPRO RINSE 250ml
56,89 zł 49,39 zł
szt.
Suszarka z ociekaczem FIX 50 butelek
Suszarka z ociekaczem FIX 50 butelek
48,49 zł 37,98 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 3szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 3szt
26,89 zł 24,89 zł
kpl.
Ekstrakt słodowy niechmielony JASNY 1,2kg BREWA
Ekstrakt słodowy niechmielony JASNY 1,2kg BREWA
16,98 zł 15,89 zł
szt.
Producenci
Bestsellery
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic
8,95 zł 8,38 zł
szt.
Pojemnik fermentacyjny 33L transparentny ze skalą
Pojemnik fermentacyjny 33L transparentny ze skalą
22,97 zł 19,99 zł
szt.
Wężyk silikonowy fi 8/10mm - długość 1mb
Wężyk silikonowy fi 8/10mm - długość 1mb
4,23 zł 3,89 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Drożdże gorzelnicze Spiritferm Turbo Fruit + pektolaza

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 5,49 zł 5.49
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: Spiritferm
Kod produktu: SPI-R-001

Opis

Drożdże Spiritferm Turbo Fruit nadają się do zrobienia koniaku, brandy, calvadosu czy innych destylatów owocowych.  Są specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%). Przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych, ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji. Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację owoców. Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego.

Optymalna temperatura fermentacji 20-27 st. C, w temperaturze 25 st. C – czas fermentacji 4-6 dni. Należy pamiętać, aby temperatura nastawu nie przekroczyła 35 st.C. Aby otrzymać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Ilość cukru jaka należy zastosować to około 200-300g na 1litr moszczu (w zależności od rodzaju użytych owoców).

 

Instrukcja:

Drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu o temperaturze około 30 st.  C, następnie całość należy dokładnie wymieszać.

 

Skład: drożdże szczep Saccharomyces Bayanus, pożywka, witaminy i mikroelementy oraz enzymy.

Masa netto: 40g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl