Drożdże gorzelnicze Spiritferm Turbo Fruit + pektolaza

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 6,70 zł 6.70
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Spiritferm
Kod produktu: SPI-R-001
Pin It

Opis

Drożdże Spiritferm Turbo Fruit nadają się do zrobienia koniaku, brandy, calvadosu czy innych destylatów owocowych.  Są specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%). Przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych, ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji. Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację owoców. Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego.

Optymalna temperatura fermentacji 20-27 st. C, w temperaturze 25 st. C – czas fermentacji 4-6 dni. Należy pamiętać, aby temperatura nastawu nie przekroczyła 35 st.C. Aby otrzymać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Ilość cukru jaka należy zastosować to około 200-300g na 1litr moszczu (w zależności od rodzaju użytych owoców).

 

Instrukcja:

Drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu o temperaturze około 30 st.  C, następnie całość należy dokładnie wymieszać.

 

Skład: drożdże szczep Saccharomyces Bayanus, pożywka, witaminy i mikroelementy oraz enzymy.

Masa netto: 40g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 660-261-382
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl