Drożdże KOJI do fermantacji skrobii bez zacierania
Opis
Drożdże KOJI przeznaczone są do fermentacji nastawów skrobiowych, cukrowych i owocowych. Dzięki zastosowanej mieszance drożdże fermentują cukier zawarty w mąkach lub drobno rozdrobnionych zbożach bez konieczności zacierania. Czas pracy od 7 – 30 dni (w zależności od zastosowanego surowca). Nastaw skrobiowy należy mieszać kilka razy dziennie w pierwszych dniach pracy.
Instrukcja:
Jedna paczka na 6-8 kg mąki, cukru w objętości 26 litrów. Drożdże można łączyć w większe nastawy. Proszę pamiętać że nastaw mocno się pieni. Najlepiej zastosować anty-pianę. Nie zamykać szczelnie w pierwszych dniach. Gdy fermentacja się uspokoi należy zamknąć naczynie pod rurką fermentacyjną.
Skład: 40g, drożdże Koji Aspergillus oryzae, enzymy, pożywka, mikroelementy i witaminy.