Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny NAWIERCONY
Pojemnik fermentacyjny 15L transparentny NAWIERCONY
21,97 zł 19,95 zł
szt.
Drożdże do wina Spiritferm Bayanus G995 200g
Drożdże do wina Spiritferm Bayanus G995 200g
49,98 zł 47,19 zł
szt.
Kapsle złote do butelek fi 26mm 100 szt.
Kapsle złote do butelek fi 26mm 100 szt.
4,99 zł 4,49 zł
szt.
Wężyk silikonowy fi 8/10mm - długość 1mb
Wężyk silikonowy fi 8/10mm - długość 1mb
4,23 zł 3,89 zł
szt.
Zestaw do obciągu wina piwa wężyk + zacisk + uchwyt
Zestaw do obciągu wina piwa wężyk + zacisk + uchwyt
15,98 zł 13,99 zł
szt.
Paski lakmusowe pH do wina piwa wody itp.  (80szt.)
Paski lakmusowe pH do wina piwa wody itp. (80szt.)
7,39 zł 4,49 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic
8,95 zł 8,38 zł
szt.
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle US-05 11,5g
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle US-05 11,5g
12,05 zł 10,85 zł
szt.
Morele suszone 1 kg
Morele suszone 1 kg
22,98 zł 17,79 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Double Snake C48 Turbo 10szt
Drożdże gorzelnicze Double Snake C48 Turbo 10szt
90,70 zł 89,49 zł
kpl.
Producenci
Bestsellery
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic
8,95 zł 8,38 zł
szt.
Pojemnik fermentacyjny 33L transparentny ze skalą
Pojemnik fermentacyjny 33L transparentny ze skalą
22,97 zł 19,99 zł
szt.
Wężyk silikonowy fi 8/10mm - długość 1mb
Wężyk silikonowy fi 8/10mm - długość 1mb
4,23 zł 3,89 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Glukoamylaza - enzym scukrzający 4g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 4,93 zł 4.93
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: Browin
Kod produktu: 405130

Opis

Glukoamylaza to enzym scukrzający, tzn. rozkłada skrobię do glukozy z ześrutowanego żyta, pszenicy, kukurydzy, ryżu itp. Drożdże w trakcie procesu fermentacji nie są w stanie przerobić skrobi na alkohol, jedynie glukozę. Enzym więc jest niezbędny do przygotowania zacieru.



Specyfikacja:


- gramatura: 4g

- wydajność: na 3,5kg śruty

 

Sposób użycia:


W naczyniu podgrzej wodę do temperatury 85-95°C, dodaj śrutę wybranego zboża w proporcji: 1 kg śruty na 3-4 litra wody. Dokładnie wymieszaj, a po 15-30 minutach dodaj alfa-amylazę w ilości 0,9 g na 1 kg śruty, w celu upłynnienia skrobi. Utrzymuj temperaturę mieszaniny na poziomie 95°C w ciągu jednej godziny, stale mieszając. Roztwór powinien mieć pH ma poziomie 4,0-4,5. Po tym czasie zostaw zacier do wystudzenia, by osiągnął temperaturę 60°C i dodaj glukoamylazę w ilości 1,1 g na 1 kg śruty, w celu dalszego rozłożenia skrobi na cukry proste. Utrzymuj temperaturę mieszaniny przez 1,5 godziny. Poziom scukrzenia powinien wynosić około 15°Blg. Roztwór należy wystudzić do 30°C. Następnie dodaj saszetkę z drożdżami gorzelniczymi a następnie tak przygotowany zacier poddaj fermentacji przez okres 3-7 dni, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu drożdży. W przypadku wydzielania znacznej ilości piany polecamy dodać reduktor piany.

 

Składniki: Glukoamylaza

Masa netto: 4g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl