Halloween promocja

Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

Promocje
Bulldog - Zeriously Weiss 1,75 kg + chmiel
Bulldog - Zeriously Weiss 1,75 kg + chmiel
74,39 zł 68,98 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Rum 40ml
Biowin esencja smakowa Rum 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Kawa 40ml
Biowin esencja smakowa Kawa 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Wiśniówka 40ml
Biowin esencja smakowa Wiśniówka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Żurawina 40ml
Biowin esencja smakowa Żurawina 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Whisky 40ml
Biowin esencja smakowa Whisky 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Gorzka Staropolska 40ml
Biowin esencja smakowa Gorzka Staropolska 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Better Brew Yorkshire Bitter 23L
Better Brew Yorkshire Bitter 23L
66,39 zł 58,98 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Opcje przeglądania
Kategorie
Cena
  • od
    do

Enzymy

Zabierając się za warzenie piwa w domu, trzeba wiedzieć, co zrobić, aby zyskać smak, którym nie pogardzi najbardziej surowy w ocenach smakosz. Tu pojawia się słód – element odpowiedzialny nie tylko za barwę, ale również za smak i aromat, na co wpływ ma temperatura i czas suszenia danego zboża czy traw jęczmienia, owsa, ryżu czy pszenicy – bo możliwości mamy mnóstwo. Znany jest więc słód wiedeński, monachijski, karmelowy, wędzony, parzony, czy barwiący czarny, czekoladowy. Niemałe znaczenie ma też woda, chmiel i drożdże. Uzyskanie dobrego smaku to ciężka sztuka, a dobór składników nie jest wcale taki łatwy, jak się wydaje. Najważniejszy jednak – dla ostatecznego efektu – jest sam proces warzenia, a więc otrzymanie brzeczki słodowej poprzez fermentację alkoholową, która następuje pod wpływem działania drożdży oraz niezastąpionych, dostępnych w Czerwonej Dyni enzymów.

Enzym Pilsener pod suchy ekstrakt słodowy
Enzym Pilsener pod suchy ekstrakt słodowy
Enzym Pilsener pod suchy ekstrakt słodowy

Enzym Pilsener pozwala w pełni odfermetować suche ekstrakty słodowe.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: do 48 godzin

Cena: 2,99 zł
szt.

Udane fermentacje tylko z dobrym enzymem

To właśnie enzymy odpowiadają za całkowite odfermentowanie suchych ekstraktów słodowych, a więc działają w ten sposób, że nierozpuszczalne w wodzie składniki słodu, określone w pierwszej kolejności jako złożone, zamieniają się w składniki rozpuszczalne, które w tej drugiej fazie można już określić jako proste. A więc tak zwany ekstrakt uzyskujemy pod wpływem enzymów. Jeżeli cały proces przebiegnie prawidłowo, przed nami prosta droga do otrzymania piwa o nieziemskim smaku. A jeśli marzy nam się coś à la piwny Burbon, czy piwna whisky, to również jest możliwe, a przy tym nasz złoty napój będzie mocny, doskonałej jakości i z gęstą oraz trwałą pianą.

Jak widać, również piwowarzy mają swoje tajemnice w postaci niby niewiele znaczących, ale w rzeczywistości niezwykle istotnych przy produkcji piwa czynników, jakimi są właśnie enzymy. Te, dostępne w Czerwonej Dyni, znakomicie spełniają swoje zadanie - zacieranie pod ich wpływem przebiega tak, jak należy. Mamy do czynienia z produktem najwyższej jakości, pod którego działaniem ugną się wszystkie nierozpuszczalne składniki, zamieniając się w rozpuszczalne. Polecamy między innymi enzym Pilsener pod suchy ekstrakt słodowy i życzymy udanych fermentacji.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl