Alcomat CIAC kwasek cytrynowy 50g
Opis
Preparat Alcomat CIAC to wysokiej jakości kwasek cytrynowy w formie krystalicznego bezbarwnego proszku. Jest popularnym regulatorem kwasowości, który można wykorzystać przy tworzeniu wina, piwa czy destylatów. Kompleksuje jony metali co ma korzystny wpływ na barwę, czy stabilność aromatu.
Specyfikacja:
- krystaliczny bezbarwny proszek
- dobra rozpuszczalność w wodzie
- obniża pH
Sposób użycia:
Przed użyciem sprawdź poziom kwasowości przy pomocy np. pasków lakmusowych. Rozpuść w czystej wodzie, wymieszaj i przelej do zbiornika. Zalecana kwasowość dla prawidłowej fermentacji to przedział 6-9 kwasu / litr.
Składniki:
Kwas Cytrynowy ( C6H8O7 )
Ilość: 1szt.
Zużyć przed końcem: data ważności i nr. partii na opakowaniu. Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu