Alcomat STOPPER Ferm stabilizuje i zatrzymuje fermentację do 250L
Opis
Alcomat STOPER Ferm jest dodatkiem winiarskim służącym do stabilizacji wina i moszczu, chroniąc je przed infekcjami i utlenieniem. Dodatek sorbinianu potasu w odpowiednich ilościach zatrzymuje fermentację. Jest substancją dopuszczoną do stosowania w procesie produkcji i ochrony wina. Stosuje się go również, aby upewnić się, że nie dojdzie do wznowienia fermentacji w butelkach.
Sposób użycia:
Optymalnym sposobem użycia jest wymieszanie w niewielkiej ilości soku lub wody oraz dokładne wymieszanie z nastawem. Można też dodać produkt bezpośrednio do nastawu, po czym należy wszystko dokładnie wymieszać.
Dawkowanie:
Nie przekraczać ilości 2,5g / 10 litrów
Skład: sorbinian potasu (E202)
Masa netto: 50g
Zużyć przed końcem: data ważności i nr. partii na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu ( najlepiej w lodówce ). Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.