Alfaamylaza enzym upłynniający Alcomat Alpha Amylase Enzyme 5ml 3szt.

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 10,38 zł

Cena regularna:

10.38
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Alcomat Alpha Amylase Enzyme to preparat służący do upłynniania w trakcie procesu zacierania. Stosowany jest w procesie zacierania na etapie upłynniana skrobi. Działanie enzymu sprawia, że obniża się lepkość zacieru i jest on gotowy do kolejnego etapu czyli scukrzania. Optymalne warunki pracy enzymu to pH w zakresie 5,5 – 5,8. Najwygodniejszym sposobem regulacji pH w warunkach niewielkiej produkcji jest dodawanie kwasku cytrynowego. Wskazana temperatura upłynniania to 83-85°C

 

Schemat procesu:

Kleikowanie -> Upłynnianie -> Scukrzanie

 

 

Wskazania przy stosowaniu:

Zakres pracy dla pH: 5,2-6 pH , optymalne: 5,5-5,8 pH

Zakres pracy dla temperatury: 76–89°C , optymalne: 83–85°C

 

Enzymy dodawać bezpośrednio do zacieranej masy w temp 83-85° C. Upłynnianie powinno trwać około 60 minut.

 

Dawkowanie:

Zalecane dawkowanie to 5ml na 25-30 litrów zacieru zawierającego do 10 kg zbóż.

 

Skład:

Enzym alfa-amylazy

 

Ilość: 3szt.

 

Przechowywanie:

Zużyć przed końcem: data ważności i nr. partii na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu ( najlepiej w lodówce ). Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 660-261-382
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl