Drożdże do restartu wina Alcomat Restart Yeast 5szt

restart_5xmini.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 13,45 zł 26,90 zł 13.45
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Drożdże do wina Alcomat Restart Yeast to drożdże dedykowane do wznawiania fermentacji nawet w bardzo trudnych warunkach ( wysoki poziom cukrów, duże zakwaszenie moszczu, wysoki poziom zasiarczenia moszczu, wysoka klarowność moszczu ). Co bardzo ważne drożdże są neutralne pod kątem aromatycznym, nie zmieniają cech użytego surowca.

 

Cechy produktu:

- aktywne suche drożdże

- opakowanie wystarcza na 25-30 litrów trunku

- szeroka temperatura fermentacji: 10-35°C

- tolerancja alkoholowa: do 18%

- bardzo wydajna fermentacja

- mała produkcja piany podczas fermentacji

- dobra przyswajalność fruktozy

- niska produkcja kwasowości lotnej

 

Sposób użycia:

 

Pierwszy ( zalecany ):

Drożdże powinny zostać uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie ½ wody i ½ moszczu. Zalecana temperatura mieszaniny to 25-30°C. Uwodnienie powinno przebiegać od 20 do 25 minut wraz z delikatnym mieszaniem. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego i zamieszaj.

 

Drugi ( szybki ):

Zawartość saszetki dodaj do pojemnika fermentacyjnego z moszczem o temperaturze 25-30 °C i wymieszaj.

 


Składniki:


Drożdże Saccharomyces bayanus,

Emulgator: monostearynian sorbitanu

 

Dawkowanie:

5g / 20-30 litrów w zależności od warunków

 

Ilość: 5szt.



Zużyć przed końcem: data ważności i nr. partii na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu ( najlepiej w lodówce ). Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 660-261-382
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl