Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt + ALCOMAT

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 107,29 zł 107.29
ilość kpl.
Zyskujesz 1 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Hambleton Bard
Kod produktu: 31048_10_111021
Pin It

Opis

Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure to mieszanka silnych i szybkich szczepów drożdży. Przerobią 6kg cukru w 2 dni - zacier 14% oraz 8kg cukru w 5 dni - zacier 20%. Alcotec 48 zawiera absorbenty mineralne w celu uzyskania ultra czystego nastawu. + drożdże do miodów pitnych Alcomat Mead Yeast - 1szt. GRATIS!

 

Instrukcja:

- rozpuść 6 lub 8 kg cukru w 21 litrach ciepłej wody.
- po ostudzeniu do około 30°C dodaj zawartość torebki i mieszaj 1 minutę.
- zalecamy aby fermentacja przebiegała w temperaturze 20 - 32°C.

 

Przekraczając temperaturę 35°C zastopujemy pracę drożdży.

- czas fermentacji: 2 dni (z 6kg cukru) , 5 dni (z 8kg cukru).
- wydajność: ok. 14% alkoholu (z 6kg cukru) lub 20% alkoholu (z 8kg cukru)

 

Zawartość:

- drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy

- waga: 135g netto

- ilość: 10szt.

 

Uwaga: ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze.

 

Produkt gratisowy:

Drożdże do miodów pitnych Alcomat Mead Yeast to szlachetne drożdże dedykowane do produkcji miodu pitnego. Idealne do każdego typu miodu pitnego wg podziału na półtoraki, dwójniaki, trójniaki i czwórniaki. Drożdże pozwalają uzyskać aromatyczny i łagodny w smaku miód pitny. Nadają się również do produkcji miodów owocowych, a więc wzbogaconych sokiem owocowym.

 

Cechy produktu:

- aktywne suche drożdże

- opakowanie wystarcza na 25-30 litrów trunku

- szeroka temperatura fermentacji: 15-30°C

- tolerancja alkoholowa: do 18%

- łatwo klarują i tworzą zbity osad

- regularny przebieg fermentacji

- małe zapotrzebowanie na azot

 

 

Sposób użycia:

 

Pierwszy ( zalecany ):

Drożdże powinny zostać uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie ½ wody i ½ moszczu. Zalecana temperatura mieszaniny to 25-30°C. Uwodnienie powinno przebiegać od 20 do 25 minut wraz z delikatnym mieszaniem. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego i zamieszaj.

 

Drugi ( szybki ):

Zawartość saszetki dodaj do pojemnika fermentacyjnego z moszczem o temperaturze 25-30 °C i wymieszaj.

 


Składniki:


Drożdże Saccharomyces cerevisiae (bayanus) , emulgator: monostearynian sorbitanu

 

Dawkowanie:

Pierwsza fermentacja: 5g / 25-30 litrów

Wznowienie fermentacji: 5-10g w zależności od warunków

Ilość: 1szt.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 660-261-382
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl