Drożdże gorzelnicze Browin Turbo X-Pure 21,3% 1,35kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 85,95 zł 85.95
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Browin
Kod produktu: 403108
Pin It

Opis

Drożdże Turbo X-Pure 21,3% na 10 x 25 L to nowa, większa propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie jakość i wysoką moc jaką daje ta popularna na rynku mieszanka. Kup duże opakowanie i fermentuj do woli. 

 

  • Na 10 nastawów po 25 L - jedna saszetka drożdży Turbo X-Pure to równowartość 10 standardowych saszetek na 25 L.
  • Dla wielbicieli mocnych wrażeń – nasza mieszanka drożdży i pożywek fermentuje aż do 21,3% alkoholu.
  • Oszczędność pieniędzy – kupując duże opakowanie drożdży X-Pure 21,3% zapłacisz mniej niż za tę samą gramaturę mieszanki w mniejszych saszetkach. Po co przepłacać?
  • Do nastawów cukrowych, owocowych i zbożowych – drożdże X-Pure z powodzeniem przefermentują wszystkie rodzaje surowców. Przy użyciu tych drożdży stworzysz nie tylko alkohole czyste, ale również trunki zbożowe i owocowe!
  • Czysta fermentacja - podczas fermentowania nastawów drożdże nie wydzielają nieprzyjemnych zapachów! Nie musisz więc obawiać się o przykrą woń w pomieszczeniu, w którym przechowujesz swoje nastawy!
  • Fermentacja w temperaturze pokojowej 20-25⁰C - to optymalna temperatura pracy drożdży, zapewniająca odpowiednie odfermentowanie w określonym czasie. Przygotowanie ulubionego trunku nie powinno więc sprawiać problemów!

 

Wysoka jakość i 21,3% zapewnią Ci tylko drożdże X-Pure Browin, z którymi fermentacja nastawów przebiega w sposób idealny - szybko i wydajnie. Teraz Twoje ulubione drożdże dostępne są w dużym opakowaniu 1,35 kg, które wystarcza na 10 x 25 L. 

 

Sposób użycia:

Wybierz wariant fermentacji (patrz tabela). Do pojemnika fermentacyjnego wsyp I porcję cukru i rozpuść ją w odpowiedniej ilości letniej wody o temp. ok. 25-30⁰C. Następnie wsyp całą zawartość torebki i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany roztwór poddaj fermentacji przez określoną w tabeli ilość dni (zgodnie z wybranym wariantem), w temp. 20-25⁰C. Dla wariantów (III I IV) z ilością cukru większą niż 14 kg, drugą porcję cukru dodaj ostrożnie po *24 i **48 godzinach, gdy stężenie cukru wyniesie ok. 12-14⁰Blg.

 

Wskazówka: najlepiej dodać ok. 100 g cukru i poczekać aż piana opadnie, następnie dodać resztę cukru. Zapobiegnie to wylaniu się nastawu.

 

Uwaga: Nastaw będzie się pienił! Warto użyć środka redukującego pianę

 

   
Wariant   
   
   
   
I   
   
II   
   
III   
   
IV   
   
Alkohol [%]   
   
   
   
15   
   
17   
   
19   
   
21,3   
   
Cukier [kg]   
   
Porcja (I)   
   
6   
   
7   
   
7*   
   
7*   
   
Porcja (II)   
   
-   
   
-   
   
1   
   
2   
   
Woda [L]   
   
   
   
22   
   
21   
   
20   
   
19   
   
Dni   
   
   
   
2   
   
3-5   
   
5-7   
   
7-14   

 

 

Składniki:

drożdże, fosforan(V) potasu, siarczan(VI) magnezu, węglan(IV) wapnia, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy).

 

Uwaga:

Opakowanie wykorzystaj w całości do jednego nastawu. Po skończonej fermentacji nastaw ma słodkawy posmak, związany z produkowanym przez drożdże glicerolem.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 660-261-382
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl