Drożdże gorzelnicze Coobra BASIC 24 3szt
Opis
Drożdże Coobra BASIC 24 przeznaczone do szybkiej fermentacji nastawów cukrowych, glukozowych i owocowych.
Temperatura nastawu powinna wynosić 20-30°C.
Opakowanie zawiera drożdże, pożywkę i mikroelementy.
Sposób użycia:
Nastaw cukrowy: Przygotowujemy gorącą wodę, w której rozpuszczamy 6 kg cukru. Dolewamy ciepłą wodę, tak aby nastaw miał 25 l. Kiedy nastaw będzie miał 30-35°C wsypujemy drożdże i mieszamy.
Nastaw owocowy: Przygotowujemy gorącą wodę, w której rozpuszczamy cukier (nie więcej niż 5 kg). Dodajemy rozdrobnione owoce. Dolewamy ciepłą wodę, tak aby nastaw miał 25 l. Kiedy nastaw będzie miał 30-35°C wsypujemy drożdże i mieszamy.
Opakowanie: 180g
Ilość: 3szt.