Drożdże gorzelnicze Coobra BASIC 48 10szt
Opis
Drożdże gorzelnicze Coobra BASIC 48 przeznaczone do fermentacji nastawów cukrowych, glukozowych i owocowych.
Ilość cukru |
Czas fermentacji |
Ilość otrzymanego alkoholu |
6 kg |
2-3 dni |
14% |
7 kg |
4-5 dni |
16% |
8 kg (lub 9,4kg glukozy) |
6-7dni |
20% |
Temperatura nastawu powinna wynosić 20-30°C . W przypadku gdy dodamy 9,4 kg glukozy temperatura nie może być większa niż 27°C .
Opakowanie zawiera drożdże, pożywkę i mikroelementy.
Sposób użycia:
Nastaw cukrowy: Przygotowujemy gorącą wodę, w której rozpuszczamy cukier. Dolewamy ciepłą wodę, tak aby nastaw miał 25 l. Kiedy nastaw będzie miał 25-30°C wsypujemy drożdże i mieszamy.
Nastaw owocowy: Przygotowujemy gorącą wodę, w której rozpuszczamy cukier (nie więcej niż 5 kg). Dodajemy rozdrobnione owoce. Dolewamy ciepłą wodę, tak aby nastaw miał 25 l. Kiedy nastaw będzie miał 25-30°C wsypujemy drożdże i mieszamy.
Opakowanie: 120g
Ilość: 10szt.