Drożdże gorzelnicze Coobra BASIC T3
Opis
Drożdże Coobra Basic T3 przeznaczone do fermentacji nastawów cukrowych, glukozowych i owocowych.
Ilość cukru |
Czas fermentacji |
Ilość otrzymanego alkoholu |
6 kg |
2-3 dni |
14% |
7 kg |
4-5 dni |
16% |
Temperatura nastawu powinna wynosić 25-30°C.
Opakowanie zawiera drożdże, pożywkę i mikroelementy.
Sposób użycia:
Nastaw cukrowy: Przygotowujemy gorącą wodę, w której rozpuszczamy cukier. Dolewamy ciepłą wodę, tak aby nastaw miał 25 l. Kiedy nastaw będzie miał 25-30°C wsypujemy drożdże i mieszamy.
Nastaw owocowy: Przygotowujemy gorącą wodę, w której rozpuszczamy cukier (nie więcej niż 5 kg). Dodajemy rozdrobnione owoce. Dolewamy ciepłą wodę, tak aby nastaw miał 25 l. Kiedy nastaw będzie miał 25-30°C wsypujemy drożdże i mieszamy.
Opakowanie: 90g