Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Śliwka suszona bez pestek 1 kg
Śliwka suszona bez pestek 1 kg
21,49 zł 16,79 zł
Drożdże winiarskie Zamojscy UNIWERSALNE
Drożdże winiarskie Zamojscy UNIWERSALNE
1,35 zł 1,25 zł
szt.
Zestaw winiarski SKIPIORA - DUŻY
Zestaw winiarski SKIPIORA - DUŻY
124,99 zł 109,99 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
105,15 zł 98,99 zł
kpl.
Ekstrakt słodowy niechmielony CIEMNY 1,2kg BREWA
Ekstrakt słodowy niechmielony CIEMNY 1,2kg BREWA
17,98 zł 14,98 zł
szt.
Destylator i szybkowar 2w1 BREWA DS12-Standard
Destylator i szybkowar 2w1 BREWA DS12-Standard
949,00 zł 689,00 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 10szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 10szt
87,81 zł 81,29 zł
kpl.
Kapsle złote do butelek fi 26mm 100 szt.
Kapsle złote do butelek fi 26mm 100 szt.
4,99 zł 4,49 zł
szt.
Lejek spiralny do filtrowania wina nalewek soków...
Lejek spiralny do filtrowania wina nalewek soków...
27,95 zł 22,99 zł
szt.
Węgiel aktywny PRESTIGE Activated Carbon 0,4-0,85mm
Węgiel aktywny PRESTIGE Activated Carbon 0,4-0,85mm
23,98 zł 21,49 zł
szt.
Producenci
Bestsellery
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Drożdże gorzelnicze Spiritferm Turbo Fruit + pektolaza 3szt

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 16,31 zł 16.31
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: Spiritferm
Kod produktu: SPI-R-001_3

Opis

Drożdże Spiritferm Turbo Fruit nadają się do zrobienia koniaku, brandy, calvadosu czy innych destylatów owocowych.  Są specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%). Przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych, ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji. Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację owoców. Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego.

Optymalna temperatura fermentacji 20-27 st. C, w temperaturze 25 st. C – czas fermentacji 4-6 dni. Należy pamiętać, aby temperatura nastawu nie przekroczyła 35 st.C. Aby otrzymać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Ilość cukru jaka należy zastosować to około 200-300g na 1litr moszczu (w zależności od rodzaju użytych owoców).

 

Instrukcja:

Drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu o temperaturze około 30 st.  C, następnie całość należy dokładnie wymieszać.

 

Skład: drożdże szczep Saccharomyces Bayanus, pożywka, witaminy i mikroelementy oraz enzymy.

Masa netto: 40g

Ilość: 3szt.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl