Drożdże redukujące kwasowość Alcomat ANTI AC Reduces Acidity Yeast 3szt
Opis
Cechy produktu:
- aktywne suche drożdże
- opakowanie wystarcza na 25-30 litrów trunku
- optymalna temperatura fermentacji: 17-24°C
- tolerancja alkoholowa: do 16%
- dobre przyswajanie fruktozy
- duża konsumpcja kwasu jabłkowego
- dobra stabilizacja koloru wina
- niska produkcja wyższych alkoholi i estrów
Sposób użycia:
Pierwszy ( zalecany ):
Drożdże powinny zostać uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie ½ wody i ½ moszczu. Zalecana temperatura mieszaniny to 25-30°C. Uwodnienie powinno przebiegać od 20 do 25 minut wraz z delikatnym mieszaniem. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego i zamieszaj.
Drugi ( szybki ):
Zawartość saszetki dodaj do pojemnika fermentacyjnego z moszczem o temperaturze 25-30 °C i wymieszaj.
Składniki:
Drożdże Saccharomyces cerevisiae x bayanus), emulgator: monostearynian sorbitanu
Dawkowanie:
Wina białe, czerwone, różowe oraz musujące: 5g / 25-30 litrów
Wznowienie fermentacji: 5-10g w zależności od warunków
Ilość: 3szt.
Zużyć przed końcem: data ważności i nr. partii na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu ( najlepiej w lodówce ). Produkt tylko dla enologii, nie do bezpośredniego spożycia.