Drożdże winiarskie Fermivin LS2 16% 7g
Opis
Uniwersalne, aktywne, suszone drożdże winiarskie przeznaczone do win białych, czerwonych, różowych i musujących. Idealnie nadają się do restartu fermentacji. Specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży zapewnia szybką i stabilną fermentację. Polecane zwłaszcza do domowego wyrobu trunków z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, czarnego bzu, aronii, jeżyn, czarnych, białych i czerwonych porzeczek i czarnych jagód.
Jedno opakowanie wystarcza na 10-35 L
Alkohol do 16%
Temperatura fermentacji 14 - 28°C
Niska produkcja kwasów lotnych, aldehydu octowego i siarkowodoru, niskie zapotrzebowanie na azot
Sposób użycia: Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.
Składniki: drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu.