Drożdże winiarskie Fermivin PDM 16% 7g
Opis
Szlachetne, uniwersalne drożdże przeznaczone do win białych, czerwonych, musujących oraz do miodów pitnych.
Najlepiej sprawdzają się w przypadku win z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, aronii, jeżyn, czarnych, białych i czerwonych porzeczek, czarnych jagód, czarnego bzu.
Specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży winiarskich, pochodzący z regionu Szampanii we Francji - cenione "bayanusy". Dzięki nim fermentacja przebiega szybko i stabilnie w bardzo szerokim zakresie temperatur i nawet w trudnych warunkach. Sprawdzają się także przy restarcie fermentacji.
Saszetka wystarcza na 10-35 L
Alkohol do 16%. Temperatura fermentacji: 13-30℃
Sposób użycia:
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30℃C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.
Składniki: drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu.