Drożdże winiarskie Fermivin VR5 16% 7g
Opis
Szlachetne drożdże klasy premium - idealne do win czerwonych. Polecane przede wszystkim do win z aronii, czarnego bzu, czarnych porzeczek, czarnych winogron, czereśni, wiśni, jagód, jeżyn, malin i śliwek.
Specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży winiarskich, pochodzący z regionu Burgundii we Francji. Idealnie sprawdzą się do win, które wymagają długiego okresu dojrzewania.
Opakowanie 7 g wystarczy na 10-35 L. Alkohol do 16%.
Sposób użycia:
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.
Składniki: drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu.
Masa: 7g