Drożdże winiarskie Vinistart 34g
Opis
Vinistart jest to połączenie szlachetnych drożdży winiarskich ze specjalnie dobranymi pożywkami, solami mineralnymi oraz witaminami. Idealny do win z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, jeżyn, czarnych, białych i czerwonych porzeczek, czarnych jagód, czarnego bzu, tarniny.
Dzięki niemu fermentacja przebiega szybko i skutecznie w szerokim zakresie temperatur. Wpływa korzystnie na smak i aromat wina.
Opakowanie 34 g wystarczy na 25-50 L. Alkohol do 17%. Temperatura fermentacji: 15-30°C
Sposób użycia: Zawartość torebki rozpuść w 100 ml moszczu, a następnie wlej do pojemnika fermentacyjnego i wymieszaj.
Składniki: drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae, wodorofosforan (V) diamonu, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy), emulgator: monostearynian sorbitolu.