Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 5szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 5szt
60,66 zł 53,39 zł
kpl.
Ekstrakt słodowy niechmielony PSZENICZNY 1,7kg
Ekstrakt słodowy niechmielony PSZENICZNY 1,7kg
32,89 zł 28,98 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 3szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 3szt.
36,76 zł 32,35 zł
kpl.
Drożdże do wina Spiritferm Bayanus G995 200g
Drożdże do wina Spiritferm Bayanus G995 200g
48,95 zł 44,98 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Master Pint - Dark Ale 23L
Master Pint - Dark Ale 23L
51,89 zł 41,89 zł
Erytrol naturalny słodzik 1kg
Erytrol naturalny słodzik 1kg
26,39 zł 21,49 zł
szt.
Pojemnik fermentacyjny 33L transparentny NAWIERCONY
Pojemnik fermentacyjny 33L transparentny NAWIERCONY
26,97 zł 20,97 zł
szt.
Daktyle suszone bez pestek 1 kg
Daktyle suszone bez pestek 1 kg
9,49 zł 7,29 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Enzym Pectolasa SpiritFerm na 25L

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 2,95 zł 2.95
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Spiritferm
Kod produktu: SPI-R-045

Opis

Enzym Pectolasa stosowany przy produkcji wina, który rozkłada pektyny i zamienia je w związki łatwo rozpuszczalne. Enzym ten powinno się dodawać do wina, które fermentuje w miazdze. Wspomaga fermentację, ułatwia uzyskanie większej ilości soku z owoców, wspomaga klarowanie, dzięki niemu wino jest bardziej aromatyczne.

 

Dawkowanie:

- 1g na 4 kg owoców z wysoką zawartością pektyn (jabłka, porzeczki, owoce cytrusowe)

- 1g na 8kg owoców z niską zawartością pektyn (winogrona, czereśnie)

 

Przed dodaniem eznymu owoce zalewamy małą ilością gorącej wody (lub syropem cukrowym). Czekamy aż temperatura nastawu osiągnie 40-50°C . Dwie godziny po dodaniu enzymu, możemy dodać drożdże. Jeśli robimy to w temperaturze pokojowej, czekamy 4 godziny aby dodać drożdże.

Opakowanie: 5g na 25 litrów nastawu

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl