Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Producenci
Bestsellery
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic
8,95 zł 8,38 zł
szt.
Pojemnik fermentacyjny 33L transparentny ze skalą
Pojemnik fermentacyjny 33L transparentny ze skalą
22,97 zł 19,99 zł
szt.
Wężyk silikonowy fi 8/10mm - długość 1mb
Wężyk silikonowy fi 8/10mm - długość 1mb
4,23 zł 3,89 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Enzym Pectolasa SpiritFerm na 25L

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 2,95 zł 2.95
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: Spiritferm
Kod produktu: SPI-R-045

Opis

Enzym Pectolasa stosowany przy produkcji wina, który rozkłada pektyny i zamienia je w związki łatwo rozpuszczalne. Enzym ten powinno się dodawać do wina, które fermentuje w miazdze. Wspomaga fermentację, ułatwia uzyskanie większej ilości soku z owoców, wspomaga klarowanie, dzięki niemu wino jest bardziej aromatyczne.

 

Dawkowanie:

- 1g na 4 kg owoców z wysoką zawartością pektyn (jabłka, porzeczki, owoce cytrusowe)

- 1g na 8kg owoców z niską zawartością pektyn (winogrona, czereśnie)

 

Przed dodaniem eznymu owoce zalewamy małą ilością gorącej wody (lub syropem cukrowym). Czekamy aż temperatura nastawu osiągnie 40-50°C . Dwie godziny po dodaniu enzymu, możemy dodać drożdże. Jeśli robimy to w temperaturze pokojowej, czekamy 4 godziny aby dodać drożdże.

Opakowanie: 5g na 25 litrów nastawu

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl