Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Czekolada 40ml
Biowin esencja smakowa Czekolada 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Stary Dąb 40ml
Biowin esencja smakowa Stary Dąb 40ml
9,32 zł 8,74 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Pina Colada 40ml
Biowin esencja smakowa Pina Colada 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Tradycyjna Przepalanka 40ml
Biowin esencja smakowa Tradycyjna Przepalanka 40ml
4,69 zł 4,39 zł
szt.
Środek dezynfekujący SANIPRO RINSE 250ml
Środek dezynfekujący SANIPRO RINSE 250ml
46,89 zł 35,98 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Coobra Mega Pack 100L
Drożdże gorzelnicze Coobra Mega Pack 100L
20,44 zł 18,99 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Limonka Egzotyczna 40ml
Biowin esencja smakowa Limonka Egzotyczna 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Enzym Pectolasa SpiritFerm na 25L

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 2,95 zł 2.95
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Spiritferm
Kod produktu: SPI-R-045

Opis

Enzym Pectolasa stosowany przy produkcji wina, który rozkłada pektyny i zamienia je w związki łatwo rozpuszczalne. Enzym ten powinno się dodawać do wina, które fermentuje w miazdze. Wspomaga fermentację, ułatwia uzyskanie większej ilości soku z owoców, wspomaga klarowanie, dzięki niemu wino jest bardziej aromatyczne.

 

Dawkowanie:

- 1g na 4 kg owoców z wysoką zawartością pektyn (jabłka, porzeczki, owoce cytrusowe)

- 1g na 8kg owoców z niską zawartością pektyn (winogrona, czereśnie)

 

Przed dodaniem eznymu owoce zalewamy małą ilością gorącej wody (lub syropem cukrowym). Czekamy aż temperatura nastawu osiągnie 40-50°C . Dwie godziny po dodaniu enzymu, możemy dodać drożdże. Jeśli robimy to w temperaturze pokojowej, czekamy 4 godziny aby dodać drożdże.

Opakowanie: 5g na 25 litrów nastawu

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl