Enzym Pectolasa SpiritFerm na 25L

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 2,95 zł 2.95
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Spiritferm
Kod produktu: SPI-R-045
Pin It

Opis

Enzym Pectolasa stosowany przy produkcji wina, który rozkłada pektyny i zamienia je w związki łatwo rozpuszczalne. Enzym ten powinno się dodawać do wina, które fermentuje w miazdze. Wspomaga fermentację, ułatwia uzyskanie większej ilości soku z owoców, wspomaga klarowanie, dzięki niemu wino jest bardziej aromatyczne.

 

Dawkowanie:

- 1g na 4 kg owoców z wysoką zawartością pektyn (jabłka, porzeczki, owoce cytrusowe)

- 1g na 8kg owoców z niską zawartością pektyn (winogrona, czereśnie)

 

Przed dodaniem eznymu owoce zalewamy małą ilością gorącej wody (lub syropem cukrowym). Czekamy aż temperatura nastawu osiągnie 40-50°C . Dwie godziny po dodaniu enzymu, możemy dodać drożdże. Jeśli robimy to w temperaturze pokojowej, czekamy 4 godziny aby dodać drożdże.

Opakowanie: 5g na 25 litrów nastawu

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 660-261-382
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl