Glukoza krystaliczna 1kg 5szt.
Opis
Glukoza krystaliczna jest zamiennikiem tradycyjnego, białego cukru. To produkt w postaci drobnokrystalicznego białego proszku, otrzymywany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi ziemniaczanej. Jest to cukier najłatwiej przyswajalny przez człowieka. Naturalne źródło słodkości - substytut tradycyjnego cukru (sacharozy), od której jest mniej słodka.
Zastosowanie:
Idealnie nadaje się do fermentacji przy produkcji piwa, wina i nastawów cukrowych. Zastosowanie glukozy do fermentacji piwa znacznie poprawia smak i jakość piwa domowego. Glukoza stosowana jest jako środek regulujący słodycz napojów wytwarzanych z udziałem koncentratów soków oraz w produkcji napojów sproszkowanych i gazowanych. Produkt jest pakowany w opakowania typu „doypack” ze struną, dodatkowo zgrzewany w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania.
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.
Skład: Glukoza krystaliczna
Masa netto: 1kg
Ilość: 5szt.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.