Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Śliwka suszona bez pestek 1 kg
Śliwka suszona bez pestek 1 kg
21,49 zł 16,79 zł
Drożdże winiarskie Zamojscy UNIWERSALNE
Drożdże winiarskie Zamojscy UNIWERSALNE
1,35 zł 1,25 zł
szt.
Zestaw winiarski SKIPIORA - DUŻY
Zestaw winiarski SKIPIORA - DUŻY
124,99 zł 109,99 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
105,15 zł 98,99 zł
kpl.
Ekstrakt słodowy niechmielony CIEMNY 1,2kg BREWA
Ekstrakt słodowy niechmielony CIEMNY 1,2kg BREWA
17,98 zł 14,98 zł
szt.
Destylator i szybkowar 2w1 BREWA DS12-Standard
Destylator i szybkowar 2w1 BREWA DS12-Standard
949,00 zł 689,00 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 10szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 10szt
87,81 zł 81,29 zł
kpl.
Kapsle złote do butelek fi 26mm 100 szt.
Kapsle złote do butelek fi 26mm 100 szt.
4,99 zł 4,49 zł
szt.
Lejek spiralny do filtrowania wina nalewek soków...
Lejek spiralny do filtrowania wina nalewek soków...
27,95 zł 22,99 zł
szt.
Węgiel aktywny PRESTIGE Activated Carbon 0,4-0,85mm
Węgiel aktywny PRESTIGE Activated Carbon 0,4-0,85mm
23,98 zł 21,49 zł
szt.
Producenci
Bestsellery
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Klarowin Turbo Browin - zol krzemionkowy + żelatyna

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 13,89 zł 13.89
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: Browin
Kod produktu: 401610

Opis

Zestaw do klarowania przeznaczony do win białych oraz czerwonych.  Zapewnia bardzo dobrą efektywność w klarowaniu. Zestaw wystarczy na sklarowanie do 50 litrów wina. Kupując zestaw możemy dobrać najlepszy środek klarujący do naszego wina. Należy pamiętać aby nie przedawkować środków klarujących ponieważ może wystąpić wtórne zmętnienie.

 

Sposób użycia:


Wino po zakończeniu fermentacji i zlaniu znad osadu drożdży, delikatnie wymieszaj celem usunięcia resztek gazu. Do wina dodaj zol krzemionkowy w ilości 7 ml na 10 L wina i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj żelatynę rozpuszczoną uprzednio w 50 ml ciepłej wody. Dawka żelatyny: 1,4 g (pół łyżeczki od herbaty) na 10 L wina. Całość wymieszaj. Klarowane wino pozostawić w temp. 15-20°C na 24 godziny. Po pełnym wyklarowaniu wino zlej znad osadu.


UWAGA: Zol dodaje się do wina zawsze przed żelatyną.

Składniki: zol krzemionkowy, żelatyna kwasowa

Masa netto: zol krzemionkowy 35ml; żelatyna kwasowa 7g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl