test alt

Pektoenzym suszony 6g

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 5,95 zł 5.95
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Browin
Kod produktu: 401410
Pin It

Opis

Preparat enzymatyczny ułatwiający uzyskanie soku z owoców. Produkt ten wpływa na rozluźnienie struktury owocu, co na późniejszym etapie sprzyja lepszemu klarowaniu się płynu.

Saszetka wystarcza na 10-20 kg owoców

Sposób użycia: Rozdrobnione owoce zalej niewielką ilością wody (1-2 L na 10 kg owoców) o temperaturze 40°C dla owoców jagodowych i 80°C dla jabłek, gruszek, śliwek, pigwy. Pektoenzym rozpuść w 100 ml wody o temp. pokojowej. Gdy temperatura masy owoców spadnie do 40°C, dodaj rozpuszczony preparat. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw pod przykryciem w ciepłym miejscu na 9-15 godz. Po tym czasie tłocz sok.

Składniki: enzym pektolityczny

Masa netto: 6g

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 660-261-382
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl