Środek klarujący Klarowin Turbo Spirit na 25L
Opis
Dwuskładnikowy, wydajny, skuteczny i szybko działający środek do klarowania Klarowin Turbo Spirit skutecznie usuwa zmętnienia i pozostałości po zakończonej fermentacji, które mogą negatywnie wpłynąć na końcowy produkt. Klarowin Turbo Spirit to neutralny środek, którego użycie nie wpływa na końcowy smak przygotowywanego alkoholu.
Klarowin zachwyci Cię szybkością działania, do usunięcia zmętnień po fermentacji wystarczy mu jedynie doba! Jedno opakowanie 65 g wystarczy zaś na sklarowanie, aż 25 L płynu. Na uznanie zasługuje fakt, że Klarowin Turbo Spirit to jedynie dwa składniki:
A — kieselsol (roztwór krzemionki) oraz składnik
B — roztwór chitozanu.
Wybierając nasz produkt, wiesz więc dokładnie, co dodajesz do swoich wyrobów!
Środek podczas procesu całkowicie osadza się na dnie naczynia, ściągając zmętnienia i nie wchodząc w reakcję z zacierem. Dzięki temu nie wpływa on na smak i zapach, a także nie pozostaje w finalnym produkcie, który spożywamy.
Sposób użycia:
Po zakończeniu fermentacji płyn należy zlać znad osadu, dokładnie odgazować (nadmiar CO2 spowodowałby wydłużenie czasu klarowania). Dodać składnik A w ilości proporcjonalnej do ilości klarowanego płynu (zawartość wystarcza max. na 25 L płynu). Następnie delikatnie wymieszać przez 10 s i odstawić na 1 godz. Po tym czasie dodać składnik B w ilości proporcjonalnej do ilości płynu. Delikatnie wymieszać przez ok. 10 s. Całość pozostawić na ok. 24 godz.