Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Śliwka suszona bez pestek 1 kg
Śliwka suszona bez pestek 1 kg
21,49 zł 16,79 zł
Drożdże winiarskie Zamojscy UNIWERSALNE
Drożdże winiarskie Zamojscy UNIWERSALNE
1,35 zł 1,25 zł
szt.
Zestaw winiarski SKIPIORA - DUŻY
Zestaw winiarski SKIPIORA - DUŻY
124,99 zł 109,99 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Pure 10szt
105,15 zł 98,99 zł
kpl.
Ekstrakt słodowy niechmielony CIEMNY 1,2kg BREWA
Ekstrakt słodowy niechmielony CIEMNY 1,2kg BREWA
17,98 zł 14,98 zł
szt.
Destylator i szybkowar 2w1 BREWA DS12-Standard
Destylator i szybkowar 2w1 BREWA DS12-Standard
949,00 zł 689,00 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 10szt
Drożdże gorzelnicze Alcotec 48 Turbo Classic 10szt
87,81 zł 81,29 zł
kpl.
Kapsle złote do butelek fi 26mm 100 szt.
Kapsle złote do butelek fi 26mm 100 szt.
4,99 zł 4,49 zł
szt.
Lejek spiralny do filtrowania wina nalewek soków...
Lejek spiralny do filtrowania wina nalewek soków...
27,95 zł 22,99 zł
szt.
Węgiel aktywny PRESTIGE Activated Carbon 0,4-0,85mm
Węgiel aktywny PRESTIGE Activated Carbon 0,4-0,85mm
23,98 zł 21,49 zł
szt.
Producenci
Bestsellery
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Winomierz ( cukromierz ) platikowa probówka

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 18,42 zł 18.42
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: Browin
Kod produktu: 405566

Opis

Areometr służy do pomiaru stężenia cukru w nastawie winiarskim w zakresie 0-24°Blg . Wykonany z tworzywa cylinderek do płynu, ma wygodne płaskie dno i nigdy się nie potłucze, co stanowi przewagę nad szklanymi odpowiednikami. Do probówki dołożono zamknięcie, które uniemożliwi wysunięcie się areometru w trakcie przenoszenia czy przechowywania. Na skali areometru oznaczono kolorami zakresy stężenia cukru odpowiednie dla danego etapu fermentacji. Urządzenie jest niezwykle proste w obsłudze. Pomiaru dokonuje się w sposób bezpośredni

Winomierz - cukromierz do wina to niezbędne urządzenie do szybkiego i precyzyjnego określenia jak wiele cukru znajduje się w nastawie winiarskim. Winomierz jest areometrem wyskalowanym w stopniach Ballinga (°Blg) - 1°Blg odpowiada w przybliżeniu 10 g cukru w 1 L soku (moszczu). Na tej podstawie możesz przewidzieć również moc napoju. 

 Dla ułatwienia zakresy zalecanych stężeń oznaczono – dzięki temu nie potrzebujesz dodatkowych obliczeń czy tabel:
- obszar czerowny „start fermentacja I” - przed rozpoczęciem fermentacji, stężenie cukru nie powinno przekraczać 22°Blg
- obszar żółty „start fermentacja II” - zaraz po dodaniu kolejnych dawek cukru w trakcie fermentacji, wskazania winomierza nie powinny przekraczać 16°Blg
- obszar zielony „koniec” - w końcowej fazie fermentacji dla win wytrawnych i półsłodkich, stężenie cukru powinno mieścić się w oznaczonym zakresie.

Sposób użycia winomierza jest niezwykle prosty. Wystarczy, umieścić areometr w probówce i wypełnić ją taką ilością płynu aby pływak swobodnie się unosił. Wynik odczytuje się ze skali na podstawie górnego menisku.


Urządzenie to skalowane jest w temperaturze 20°C.

Sposób użycia:


W celu dokonania pomiaru w probówce umieść areometr i wlej płyn pozbawiony cząstek stałych oraz pęcherzyków gazu. Ilość płynu powinna być taka, aby umieszczony w probówce pływak unosił się swobodnie i nie dotykał ścianek zbiorniczka.
Wartość stężenia cukru wskazuje odczyt górny. Patrz instrukcja.
Po dokonaniu pomiaru płyn wylej, nie spożywaj.

W skład zestawu wchodzi:


- plastikowa probówka
- korek do probówki
- areometr

Zakres: od 0 do 24°Blg

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl