Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
Biowin esencja smakowa Pigwówka Bieszczadzka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
Biowin esencja smakowa Gruszkówka 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Czekolada 40ml
Biowin esencja smakowa Czekolada 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Stary Dąb 40ml
Biowin esencja smakowa Stary Dąb 40ml
9,32 zł 8,74 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Pina Colada 40ml
Biowin esencja smakowa Pina Colada 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Tradycyjna Przepalanka 40ml
Biowin esencja smakowa Tradycyjna Przepalanka 40ml
4,69 zł 4,39 zł
szt.
Środek dezynfekujący SANIPRO RINSE 250ml
Środek dezynfekujący SANIPRO RINSE 250ml
46,89 zł 35,98 zł
szt.
Drożdże gorzelnicze Coobra Mega Pack 100L
Drożdże gorzelnicze Coobra Mega Pack 100L
20,44 zł 18,99 zł
szt.
Biowin esencja smakowa Limonka Egzotyczna 40ml
Biowin esencja smakowa Limonka Egzotyczna 40ml
7,25 zł 6,69 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Drożdże do restartu nastawów Spiritferm Restart

Drozdze-SpiritFerm-Bayanus-Restart-20g.jpg
  • nowość
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 6,49 zł 6.49
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Spiritferm
Kod produktu: SPIR-029

Opis

SpiritFerm Bayanus Restart to specjalnie wyselekcjonowane rasy drożdży o podwyższonej tolerancji na alkohol, przeznaczone do restartu win jak i innych nastawów w których doszło do zatrzymania fermentacji.

Drożdże SpiritFerm Bayanus Restart przed dodaniem zaleca się uwodnić. W tym celu nalewamy do naczynia około 200ml wody o temperaturze 22-250C, wsypujemy zawartość opakowania drożdży i dokładnie mieszamy. Naczynie odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie drożdże powinny się uaktywnić co można zaobserwować pienieniem się, następnie całość dodajemy do nastawu, który chcemy restartować i dokładnie mieszamy.

Kolejny sposób to uwodnienie drożdży z hartowaniem. Procedura hartowania jest niezbędna w przypadku gdy drożdże zatrzymały się po paru dniach fermentacji  i trzeba je „przygotować” do warunków podwyższonego alkoholu w zatrzymanym nastawie. Drożdże wsypujemy do około 100ml wody o temperaturze około 250C, dokładnie mieszamy i zostawiamy na 20 minut. Po 20 minutach do uwodnionych drożdży dodajemy po łyżce zatrzymanego nastawu co 15min. przez ok. 2 godziny. Tak przygotowane drożdże są gotowe do użycia.

Należ pamiętać o dodaniu pożywki do restartowanego nastawu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl