Uwaga! W razie pytań lub wątpliwości prosimy o kontakt pod numer tel: 660-261-382, lub drogą mailową: biuro@czerwonadynia.pl

 

Promocje
Biowin esencja smakowa Likier Śliwkowy 40ml
Biowin esencja smakowa Likier Śliwkowy 40ml
10,76 zł 9,99 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony JASNY 1,7kg
Ekstrakt słodowy niechmielony JASNY 1,7kg
29,98 zł 27,89 zł
szt.
Wężyk silikonowy fi 8/10mm - długość 1mb
Wężyk silikonowy fi 8/10mm - długość 1mb
4,23 zł 3,86 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony CIEMNY 1,7kg 6szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony CIEMNY 1,7kg 6szt.
197,46 zł 170,46 zł
szt.
Szczotka do butelek 1L - poliamid włosie końskie
Szczotka do butelek 1L - poliamid włosie końskie
9,99 zł 8,98 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony CIEMNY 1,2kg BREWA
Ekstrakt słodowy niechmielony CIEMNY 1,2kg BREWA
17,98 zł 16,98 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony CIEMNY 1,7kg
Ekstrakt słodowy niechmielony CIEMNY 1,7kg
32,89 zł 28,98 zł
szt.
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle US-05 11,5g
Drożdże piwowarskie Fermentis SafAle US-05 11,5g
11,90 zł 10,90 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony PALE ALE 1,7kg 6szt
Ekstrakt słodowy niechmielony PALE ALE 1,7kg 6szt
197,34 zł 170,46 zł
szt.
Ekstrakt słodowy niechmielony ŻYTNI EXTRA 1,2kg BREWA
Ekstrakt słodowy niechmielony ŻYTNI EXTRA 1,2kg BREWA
20,98 zł 19,98 zł
szt.
Producenci
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Kontakt

Czerwona Dynia

ul. Sikorskiego 23

66-200 Świebodzin

tel: 660-261-382

Drożdże do restartu nastawów Spiritferm Restart

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: do 48 godzin
Cena: 6,49 zł 6.49
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]
Ocena: 0
Producent: Spiritferm
Kod produktu: SPIR-029

Opis

SpiritFerm Bayanus Restart to specjalnie wyselekcjonowane rasy drożdży o podwyższonej tolerancji na alkohol, przeznaczone do restartu win jak i innych nastawów w których doszło do zatrzymania fermentacji.

Drożdże SpiritFerm Bayanus Restart przed dodaniem zaleca się uwodnić. W tym celu nalewamy do naczynia około 200ml wody o temperaturze 22-250C, wsypujemy zawartość opakowania drożdży i dokładnie mieszamy. Naczynie odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie drożdże powinny się uaktywnić co można zaobserwować pienieniem się, następnie całość dodajemy do nastawu, który chcemy restartować i dokładnie mieszamy.

Kolejny sposób to uwodnienie drożdży z hartowaniem. Procedura hartowania jest niezbędna w przypadku gdy drożdże zatrzymały się po paru dniach fermentacji  i trzeba je „przygotować” do warunków podwyższonego alkoholu w zatrzymanym nastawie. Drożdże wsypujemy do około 100ml wody o temperaturze około 250C, dokładnie mieszamy i zostawiamy na 20 minut. Po 20 minutach do uwodnionych drożdży dodajemy po łyżce zatrzymanego nastawu co 15min. przez ok. 2 godziny. Tak przygotowane drożdże są gotowe do użycia.

Należ pamiętać o dodaniu pożywki do restartowanego nastawu.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl