Drożdże do wina UNIWERSALNE Enovini
Opis
Szlachetne, uniwersalne, suszone drożdże do wszystkich rodzajów win. Polecane są zwłaszcza do win z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, aronii, czarnych, białych i czerwonych porzeczek, czarnych jagód, jeżyn, czarnego bzu.
Enovini to specjalnie wyselekcjonowana, doskonała mieszanka dwóch szczepów drożdży winiarskich. Drożdże te zapewniają szybką i stabilną fermentację w bardzo szerokim zakresie temperatur oraz wysoką klarowność wina. Enovini cechuje duża moc, dzięki której idealnie nadają się do restartu fermentacji - "ruszenia" nastawu, kiedy wino przestanie "pracować" przed osiągnięciem zakładanych właściwości.
Istotne cechy:
- aktywne suche drożdże - proste w użyciu
- opakowanie 7 g na 10-35 L
- temperatura fermentacji: 15-35°C
- alkohol: do 18%
Sposób użycia:
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego lub balonu z nastawem wina.
Zastosowanie drożdży winiarskich Enovini to szybka i stabilna fermentacja w szerokim zakresie temperatur.
Składniki: drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu.tor: monostearynian sorbitolu.